Primul muzeu al deseurilor din Europa la Bucuresti

0

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a inaugurat primul muzeu din Europa dedicat problematicii deseurilor.

Primul astfel de muzeu din Europa

Dupa momentul taierii panglicii de la intrarea in muzeu, László Borbély a declarat: “Este primul muzeu din Europa dedicat in exclusivitate deseurilor si, prin impactul pe care acesta deja vad ca il are asupra publicului, sper ca atitudinea noastra fata de aceasta problema sa se schimbe substantial.

Vad aici foarte multi copii care invata sa pastreze mediul curat si care maine vor fi adulti. Mai mult decat atat, am vazut cazuri in care copiii isi atentionau parintii sa nu mai arunce mucul de la tigara pe jos, sau sa puna ambalajul de la pachetul de biscuiti la cosul de gunoi”.

Toate tipurile de deseuri

Ilie Teodor Brie, Presedintele CEDD, a facut, impreuna cu László Borbély, turul muzeului, parcurgand un traseu simbolic al deseurilor.

Pe acest traseu se regasesc toate tipurile de deseuri si elementele de management implicate in gestiunea acestora: ambalaje (plastic, hartie, sticla, metal), DEEE-uri (deseuri electrice, electronice, electromenajere), deseuri biodegradabile, deseuri periculoase, servicii de salubritate, co-incinerare, demolari, colectare selectiva, reutilizare si reciclare, chiar si un Trabant vechi, sugestiv pentru programul Rabla.

Program: Muzeul Deseurilor este deschis la AFI Palace Cotroceni, etajul 1, in zona dedicata copiilor, deasupra magazinului Real, iar accesul va fi gratuit, 7 zile din 7, intre orele 12.00-22.00.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Foto si sursa: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply