Primele 7 lucruri pe care oaspeții le observă când intră în casa ta

0

Vrei să ai o casă de care să fii mândră și în care oaspeții să se simtă ca la ei acasă, așa că petreci ore în șir făcând curățenie și pregătind toate camerele înainte să îți chemi prietenii la o cafea. De fapt, ei observă doar câteva lucruri la casa ta și pe baza acestora își creează o opinie.

providentcasa-gradina-ro

Cât de bine îngrijită e locuința, în general

Dacă vrei să treci cu brio testul gazdei perfecte și să-ți impresionezi musafirii, ai nevoie mai ales  de o locuință bine întreținută. O casă cu pereții plini de crăpături sau de pete, cu bucățile sparte de gresie sau cu o baie învechită sunt primele lucruri asupra cărora trebuie să îți îndrepți atenția. Aceste mici lucrări sunt de multe ori amânate din lipsă de timp sau bani. Însă adevărul este că va dura mult mai mult și te va costa mai scump dacă le lași să se adune. Timp îți poți face, iar bani poți obține rapid cu ajutorul unui împrumut, iar dacă folosești acest calculator rate îți va fi mult mai ușor să îți planifici renovarea locuinței. După cum observi, nu e nevoie să strângi bani tot anul și ai flexibilitate în a alege cum să achiți ratele.

Cât de luminoase sunt camerele

O locuință inundată din belșug de lumină naturală, indiferent de cât de mare este, pare mult mai spațioasă și aerisită. Musafirii tăi vor observa imediat ferestrele largi sau niște draperii care permit luminii să pătrundă în încăperi. Poți maximiza efectul luminii naturale dacă mizezi pe o zugrăveală deschisă la culoare, în nuanțe de alb, ivoire sau bej, alegi un mobilier vesel colorat și plasezi strategic pe canapea câteva perne decorative.

Cât de ordonate sunt lucrurile

O casă în care mobilierul este ales în funcție de spațiul disponibil, astfel încât camerele să nu fie prea încărcate de piese masive, pare mai ordonată și bine organizată. Dacă ți se pare că în unele camere domnește haosul, încearcă să analizezi obiectiv și să vezi la ce piese de mobilier ai putea renunța. Puțini oameni observă efectiv curățenia din casă, ci mai degrabă sunt impresionați de lipsa aglomerației. Strânge toate lucrurile de care nu ai nevoie într-un cos sau pe o tavă, înainte să faci curat. Asta te va ajuta să te miști mai repede și să eliberezi camerele, astfel încât locul să pară mai spațios.

Cât de funcțional este holul de la intrare

Nimănui nu îi place să stea cu paltonul în mână, în timp ce se uită unde s-ar putea descălța și lăsa pantofii. Un cuier în care să păstrezi mereu câteva agățătoare libere și un pantofar în care oamenii să își lase încălțările îi va scuti pe musafiri de un moment stânjenitor. Păstrează holul de la intrare cât mai simplu și mai bine organizat și vei face cu siguranță o impresie memorabilă.

Cum arată baia

Baia este încăperea pe care musafirii o analizează cu cea mai mare atenție. Curățenia trebuie, așadar, să fie impecabilă. Șterge cu atenție gresia și faianța, curăță de calcar chiuveta, bateriile și cada, dezinfectează vasul de toaletă, lasă suficientă hârtie igienică la vedere, pune un nou săpun sau reumple rezervorul de săpun lichid, așază prosoape curate și, nu în ultimul rând, folosește un odorizant de baie pentru a parfuma încăperea.

provident2casa-gradina

Ce decorațiuni ai

Florile sunt, probabil, cele mai bune și de efect decorațiuni pe care le poți alege. Dacă așezi un buchet de flori proaspete pe măsuța de cafea, musafirii tăi vor rămâne cu o impresie plăcută despre tine. Poți alege flori care durează până la o lună, așa cum sunt orhideele, sau un buchet de flori colorate de sezon, pe care să le pui într-o vază elegantă.

Cum miroase în casă

Decorul nu este singurul lucru care îți captează atenția atunci când intri într-o casă, ci și mirosul. Dacă  vrei să elimini mirosurile care au rămas de la gătit și cu care tu deja te-ai obișnuit, poți încerca să arzi niște lumânări parfumate. Acestea au o aromă discretă și nu încarcă aerul, astfel încât casa ta va căpăta un miros relaxant și plăcut.

O casă primitoare este ca o carte de vizită personală și poate spune totul despre proprietarul ei. Dacă știi exact ce detalii să pui în evidență pentru a face cea mai bună impresie oaspeților tăi, atunci cu siguranță și tu te vei simți mai bine.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Africa Studio, ShortPhotos   

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply