Preturile caselor scad si in 2012

0

Desi previziunile de la inceputul anului mizau pe o crestere a preturilor la imobiliare abia in 2012, analizele arata ca acestea vor fi tot in scadere.

Chiar daca piata imobiliara ar putea sa-si revina in 2012, acest lucru nu se va intampla dintr-o data, ci treptat. Intre timp, preturile la casa nu vor putea sa urmeze un trend ascendent in conditiile economice actuale. 
Locuinte vechi
In cazul imobilelor vechi, preturile continua sa scada, insa cumparatorii nu se inghesuie nici prin programul Prima Casa, nici prin alte metode de creditare sa achizitioneze locuinte.
Preturi de constructie
In ceea ce priveste constructia de locuinte noi, dezvoltatorii vor trebui sa se conformeze preturilor de pe piata si buzunarelor romanilor, astfel incat sa vanda case sub 60.000 de euro. Constructiile se fac actualmente la preturi mai scazute cu 20-40% in functie de tipul locuintei, asa ca nu de aici vor trebui sa reduca investitorii, ci din suprafata locuintelor. Preturi mici la case in 2012 vor insemna spatii mici. Astfel, se preconizeaza ca la anul se va construi mai putin atat in ceea ce priveste suprafata, cat si inaltimea blocurilor, care nu va depasi zece etaje.

Sursa: Money.ro
Text: Alexandra Badita
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply