Pregătiri de plajă pentru mici şi mari

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Ioana Preda, Bucureşti
Dragi prieteni şi cititori,
Se apropie concediile, aşa că trimit sfaturi pentru zilele de stat la plajă.
Citricele, morcovii, roşiile, spanacul, mărarul, mazărea, broccoli, caisele şi prunele sunt bogate în vitaminele A şi C, cu rol de apărare a pielii contra agresiunii solare. Păziţi-vă de insolaţie! Pălăria, şapca sau bandana nu trebuie să vă lipsească la plajă. Hidratarea are foarte mare importanţă. Consumaţi lichide care să vă răcorească, sucuri naturale, apă plată, ceaiuri.
Atenţie mare la copii! Trebuie protejaţi de soare cu pălărioare, ochelari de calitate, tricou purtat permanent, creme protectoare adecvate. Puteţi folosi şi crema de gălbenele fabricată chiar de voi. Zonele expuse se „ung” cu 20 de minute înainte de plajă, apoi crema se aplică la fiecare două ore sau după ce ieşiţi din apă. Mai bine nu folosiţi crema rămasă de anul trecut şi nici nu vă parfumaţi înainte de plajă.
Atenţie mare! Dacă aveţi multe aluniţe pe corp, evitaţi să vă expuneţi la soare. Razele solare grăbesc îmbătrânirea pielii. Aveţi mare grijă să vă protejaţi faţa, nasul, fruntea, folosind cu succes sucul de legume (castraveţi, roşii) şi de fructe (caise, piersici, căpşuni), ce hidratează şi catifelează pielea. Dacă v-aţi iritat de la meduze, spălaţi urgent locul cu apă de mare, frecaţi uşor cu nisip, aplicaţi alifie de gălbenele sau muşeţel. Vacanţă frumoasă vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply