Povestea unei bai foarte mici

0

 

Aproximativ 2X2,5 metri are baia despre care ne povesteste, Claudia, colega noastra de redactie

Tot Claudia a impartasit si povestea bucatariei ei foarte mici, insa dimensiunile incaperilor nu au fost un impediment in decorarea lor. Creativitatea, se pare, nu tine de asta.

“Pentru a-mi decora baia, nu am vazut un impediment in faptul ca ea masoara doar 2,5×2 metri. La partea de ambientare m-a ajutat foarte mult colega mea, designerul Raluca Alexandru, care m-a insotit trei zile la rand pe Valea Cascadelor (o strada din Bucuresti plina cu magazine cu showroomuri de materiale de constructii si decorare, locul unde trebuie sa ajungi daca vrei sa iti utilezi baia cu toate cele necesare).

Sfatuindu-ma cu Raluca, am ales de acolo aproape tot: faianta si gresia, cada, lavoarul. Trebuie sa va marturisesc ca felul in care au fost alaturate placile de faianta cu modele diferite l-am refacut cu Raluca de vreo trei ori. Prima data, designul a fost schitat verbal, apoi a existat o schita pe hartie, care a fost pierduta de mine, iar abia cand ne-a zorit mesterul mi-a mai facut o vizita Raluca, pentru a calcula exact numarul placilor de faianta necesare.

Pentru alegerea lavoarului, iar am avut de alergat, dar de data asta singura. Eram in cautarea unui model sub care sa pot pune un dulapior pentru depozitare (dulapiorul l-am gasit, ulterior, la IKEA). Nu stiu daca iti dai seama din fotografie, dar si oglinda ascunde un dulapior.

De abia dupa montare insa, am constatat ca e plasat intr-un loc nepotrivit: cand te apleci peste chiuveta, dai cu capul in oglinda. Va trebui, deci, sa ii schimbam pozitia. Cu toate acestea, baia mea este gata in proportie de 90%. Mai am de cumparat corpul de iluminat si sa montez caloriferul.

Priza in baie nu am, dar masina de spalat se alimenteaza la priza din dormitor, dupa ce i-am facut loc cablului printr-o gaura in perete.

O idee asupra culorii faiantei nu am avut dinainte. Am ales nuantele la fata locului, in magazin, dupa ce am gasit patru modele de faianta care se completau foarte bine – erau „variatiuni pe aceeasi tema”. Asa am ales acest joc de imprimeuri pe pereti, placut, estetic si deloc aglomerat.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Text: Claudia Niculescu
Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply