Poți spăla rufe la mașină chiar dacă nu ai apă curentă

0

boberschi unealtaIonela Boberschi, sat Radomirești, com. Letea Veche, jud. Bacău
Dragi prieteni,
Îi salut pe toți realizatorii și cititorii revistei și felicit redacția pentru realizarea acestei minunate reviste. Vă prezint ajutorul meu de nădejde: mașina de spălat.
Toate uneltele sunt practice și este tare bine să nu-ți lipsească nici una. Noi când ne-am mutat la casă aveam un ciocan, un ferăstrău simplu, un clește, un patent și niște cuie. Mi-amintesc că a doua zi, după mutare, ne-am făcut o scară. Scara aceasta a fost începutul tuturor: și fizic și mental ne-a determinat să mergem mai departe și, mai ales, să urcăm. Vă spun, cu mâna pe inimă, că ne-a fost foarte frică pentru pasul făcut: după 40 de ani de locuit la bloc să vii la casă, la țară, dar astăzi suntem bucuroși. Scule nu aveam decât unele simple, dar așa am făcut magazia pentru lemne, căsuța pentru Toby, cățelul nostru credincios (și frica satului), toaleta de afară, cotețul pentru păsări și răsadnița. Apoi, copiii noștri, care toți sunt și la serviciu și la școală și muncesc ca nimeni alții, i-au cumpărat tatălui lor, de ziua lui, scule de cea mai bună calitate și apoi acesta a început să lucreze pe lângă casă de toate, de nu îmi mai trebuie alți meșteri.
Să vă povestesc despre tovarășa mea de suferință fără de care nu aș putea trăi: mașina de spălat rufe. Venisem de la bloc cu o mașină automată. Aici, la țară, nu aveam apă trasă, instalația nu era făcută la baie, dar hainele trebuia să le spăl, căci la cinci oameni nu te joci dacă vrei să ai totul în regulă. Și atunci m-am gândit la tot felul de soluții, apoi am pus mașina afară sub un geam al casei, am tras cablu din interior, scurgerea apei o făceam punând furtunul mașinii în niște cazane largi, iar prin spațiul pe unde se pune detergentul turnam apă după detergent. Nu-i lăsam tot programul, ci, după spălare, când scurgea, apa caldă rămânea în cazane și eu puneam altă apă rece pentru clătit. Asta de două ori. Se storcea foarte bine și puneam rufele la uscat. Refoloseam apa caldă cu detergent și prima apă de la clătire. Ulterior am adus de la soacra mea o mașină simplă pe care o folosesc și acum. Uneori spăl la 2 mașini ca să scap mai repede de rufele care se adună mereu. Fără mașina de spălat aș fi o femeie foarte tristă și nervoasă. Așa că s-avem de toate și mai ales sănătate. La mulți ani!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply