Poți face mari economii folosind produse naturale

0
Foto: arhiva Practic-Idei
Mariana Cazacu, Suceava
Dragii mei,
Vă trimit o serie de sfaturi pentru a întreține locuința cu bani puțini.
Există mai multe metode pentru a curăța și parfuma casa cu produse simple, accesibile oricui dacă are imaginație și bunăvoință.
Coaja de portocală și lămâie se usucă, după care se dă prin mașina de măcinat cafea și pulberea este foarte bună de pus în aluatul pentru prăjituri cât și ca decor la sufleuri și înghețate.
Frecați suprafața mobilei fără luciu cu o cârpă umezită, pe care s-a picurat suc de lămâie (sau soluție de sare de lămâie) sau cu o cârpă înmuiată în lapte călduț. La final, dați lustru cu o bucată de flanelă moale. În acest fel se curăță și lustruiește o mobilă simplu, ușor și ieftin.
Pentru un miros frumos în casă puneți pe o ață felii de mere tăiate subțiri, le agățați într-un loc unde să nu deranjeze; ele se usucă și emană un miros frumos.
Pentru a îndepărta urmele de calcar de pe robinete, frecați ușor cu o cârpă moale îmbibată în oțet.
Pentru a curăța murdăria de pe orificiile de evacuare, folosiți un amestec făcut dintr-o linguriță de sare amestecată cu o linguriță de suc de lămâie. Frecați apoi bine cu o perie și clătiți cu apă caldă din abundență.
Pentru alimente bine păstrate: după ce ați tăiat un salam, parizer etc., ultima felie o ungeți cu puțin unt pentru a se menține proaspătă și bună la gust.
Lămâile uscate își revin dacă le țineți o vreme în apă rece, până ce se hidratează.
Castraveții verzi se păstrează proaspeți cam o săptămână dacă îi țineți scufundați pe trei sferturi în apă, cu coada în jos, iar apa o schimbați în fiecare zi.
Merele greu de curățat se pun într-o oală sau lighean cu apă fierbinte, iar după câteva minute se scot și coaja se duce ușor, iar fructele nu își schimbă gustul deloc.
Resturile de săpun rămase prin baie nu trebuie aruncte. Bucățile de săpun ce sunt greu de utilizat puneți-le într-un ciorap (talpa unei șosete) care nu vă mai trebuie, apoi îl înmuiați într-un vas cu apă, iar când bucățile încep să se amestece, stoarceți bine ciorapul în palme și atârnați-l până ce se usucă total. Când este uscat, scoateți o bucată de săpun compact și utilizabil.
Tapițeria, fotoliile, paturile, scaunele, taburetele din piele se curăță odată pe lună cu un burete ușor înmuiat în bere.
Perdelele rămân apretate, dacă, după spălare, în ultima apă se pune sare de lămâie și rămân albe dacă se adaugă în ultima apă bicarbonat de sodiu.
O soluție contra aburirii parbrizului o prepari din 100 ml alcool etilic, 25 ml glicerină, 20 ml apă. Amesteci bine cele trei substanțe într-un flacon închis etanș. Cu ajutorul unui tampon din vată se întinde soluția pe partea interioară a parbrizului. Acesta nu se va aburi indiferent de diferența de temperatură dintre exterior și interior. Multă sănătate vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply