Poți face lucruri deosebite din materiale reciclabile

0
Foto: Mirela Moș
Mirela Moș, Arad
Dragă redacție,
Aşa cum v-am scris şi cu altă ocazie, sunt educatoare la Grădinița P.P.12 din Arad şi sunt mereu preocupată să-i învăț pe copii să folosească în realizarea diferitelor colaje o varietate de materiale reciclabile pe care le au la îndemână: capace de plastic, dopuri, plasă şi hârtie colorată de la buchetele de flori, resturi de ață, lână şi melană, cartoane de la jocurile copiilor sau de la cutiile de alimente, reviste cu reclame etc. și pe care nu e nevoie să dea vreun ban.
Nu trebuie să fii deosebit de creativ pentru a realiza obiecte utile din diferite materiale pe care, practic, le-am fi putut arunca la gunoi, îți trebuie doar curaj şi încredere în puterea ta de muncă.
Deoarece în câteva zile va fi 8 Martie, o zi deosebită pentru toate femeile, m-am gândit să împărtăşesc cititorilor revistei câteva dintre ideile pe care le-am folosit în confecționarea unor felicitări din materialele pe care le-am avut la îndemână. Totodată, am confecționat împreună cu copiii din grupa pe care o conduc și mărțişoare în formă de cap de ursuleț, câine sau pisică, la care am ataşat şnurul de mărțişor.
Am avut nevoie de următoarele materiale:
capace din plastic de la sticle
hârtie colorată din revistele de reclame
bucăți de lână (melană, aţă) albe şi roşii
foarfece, lipici.
Din capacul de plastic, hârtie, lipici, copiii au confecționat mărțişorul, folosindu-se fiecare de imaginația sa, iar din melana roşie şi albă, prin răsucire s-a confecționat şnurul pentru mărțişor. Pentru felicitări am folosit următoarele materiale:
bucăți de carton
foi de hârtie din revistele cu reclame sau de la ambalajele de la flori, lipici
plasă de la buchetele de flori
foarfece
perforator.
Copiii, folosind materialele prezentate mai sus, au realizat nişte felicitări minunate care vor încânta sigur persoanele cărora le sunt oferite (mămici, dar și bunicuțe de la “Centrul de zi pentru vârstnici”) şi sper să îi încânte și pe cititori.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply