Porți unice din lemn de stejar

0

Adina Tecar, Remetea Chioarului, jud. Maramureș

Adina Tecar
Bunicul a construit împreună cu tatăl meu porțile de la șura pe care o avem acasă în frumosul sat Remecioara din Maramureș. S-au dus în pădure, au adus lemne de stejar (din pădurea lor), le-au uscat, apoi au tăiat trunchiurile de stejar în scânduri și au construit porțile frumoasei șuri. Le-au vopsit în culoarea mahonului, apoi au făcut separat niște brăduți din lemn, i-au vopsit în verde și i-au lipit pe porți.  Au mai decupat și cerbi și porumbei, pentru design. Înainte de a aplica aceste animale, păsări și arbori au fixat niște bucăți frumoase de lemn pe care l-au vopsit în albastru și verde și au făcut un model deosebit. Apoi au aplicat brazii vopsiți pe ușă, pe ambele părți, au făcut și cerbii (de fapt, un cerb și o căprioară), pe care i-au vopsit maro deschis și i-au aplicat pe ușă.
Jos au făcut pe ambele uși, care se deschid pe lateral, 4 porumbei care au câte un vas din care beau apă. Au ieșit niște porți frumoase, unice în satul meu.
Fiul meu, Alex, stă toată ziua și admiră porțile vorbind cu păsărelele și animalele de pe ele. Vă prezint porțile și pe fiul meu lângă ele. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply