Pompa submersibilă – Consum redus de energie și rezistență la supratensiune

0

Pompele submersibile nu se tem de creșteri de tensiune și sunt capabile să funcționeze la o tensiune de rețea sub 220 V. Alege o pompă submersibilă pentru nevoile tale din magazinul online shop-einstal.ro, deoarece se distinge prin fiabilitate ridicată (corpul și piesele pompei sunt fabricate din oțel inoxidabil și alamă), productivitate și ușurință în utilizare. Pompa submersibilă este livrată cu un cablu, o frânghie și un bloc de pornire conectat și consumă puțină energie electrică, având încorporată o protecție termică pentru motor.

Pompa submersibilă este extrem de economică, deoarece consumă o cantitate mică de electricitate și este destul de rezistentă la supratensiunile de tensiune din rețeaua electrică. Selectarea unei pompe care este semnificativ supradimensionată va avea ca rezultat  facturi ridicate de energie  electrică și impact asupra duratei de viață a acesteia. În acest caz, motorul pompei se încălzește într-o măsură mai mare, ceea ce duce în cele din urmă la defectarea sa mai rapid.

Pompe submersibile – Caracteristici

Principalele zone de aplicare ale unei pompei submersibile sunt căsuțele de vară, casele de la țară care nu sunt conectate la sistemul central de alimentare cu apă,  casele din zonele rurale. La fabricarea pompelor submersibile, se utilizează numai materiale ecologice: oțel inoxidabil, alamă și plastic de calitate alimentară de înaltă calitate, care elimină pătrunderea impurităților dăunătoare în apă atunci când se utilizează o pompă electrică.

Caracteristicile de proiectare previn pătrunderea uleiului de mașină în apă în timpul funcționării. Un sistem de protecție fiabil care utilizează un releu termic, asigură  oprirea instantanee a pompei  în caz de condiții nefavorabile de funcționare, precum lipsa apei, scăderi bruște de tensiune, poluarea crescută a apei.

De ce ai nevoie de o pompă submersibilă?

Pompa submersibilă este proiectată pentru a ridica apa din fântâni de la o adâncime de până la 200 de metri. Capacitatea minimă a unității este de 360 ​​litri de apă pe oră cu o secțiune a furtunului de cel puțin 3/4 inch. Productivitate maximă este de până la 12 metri cubi pe oră, iar adâncimea minimă de lucru este de 1 metru. Acestea sunt acele pompe proiectate să funcționeze complet scufundate în apa pe care o transportă de fapt. În funcție de tipul de apă pentru care sunt destinate, pompele submersibile de apă sunt împărțite în pompe submersibile pentru apă curată și poluată.

Pompele submersibile sunt cele mai utilizate pentru alimentarea cu apă potabilă sau menajeră în gospodării. Sunt proiectate pentru instalarea în bazine de apă, rezervoare, fântâni și puțuri. Aceste pompe submersibile funcționează complet scufundate în apă și sunt practic răcite de aceasta.

De exemplu, în cazul pompelor de foraj, apa de aspirație curge prin motor înainte de a intra în partea de aspirație și în acest fel se răcește. Atunci când există pericolul ca fluxul să nu fie la o viteză suficientă, rolul său este de a optimiza răcirea. Există, de asemenea, pompe submersibile cu aspirație redusă. Apa este apoi transportată prin compartimentul motorului și răcește înfășurările statorului. Pentru unele pompe, simpla acoperire a acestora cu apă este suficientă pentru a le răci motorul.

Cum alegi o pompă submersibilă?

Prin urmare, atunci când alegi o pompă submersibilă pentru alimentarea cu apă, trebuie să iei în considerare toți parametrii mediului în care va fi instalată. Aceasta este singura modalitate de a asigura o funcționare optimă și fără probleme a pompei submersibile.

Dispozitivele pentru bazinul de scurgere sunt proiectate pentru a scurge apa în canalizare. Cu toate acestea, apa de toaletă nu este inclusă aici. Aplicațiile tipice ale pompei submersibilă sunt deshidratarea zonelor inundate. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru drenarea apelor subterane și a apelor provenite de la ploi, a apei din chiuvete, băi și alte surse de uz casnic. Pompele submersibile se caracterizează printr-un mic pasaj liber prin care pot trece particule solide – cel mai adesea până la 10 mm. Pot fi realizate din materiale plastice tehnice, fontă, oțel inoxidabil.

 

Sursă: Agenția SeoPower

Sursă foto: shop-einstal.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply