Pod decorat de proprietari

0

Ioana si Marius Constantin au recladit podul casei lor din Sibiu si iata care au fost rezultatele.

Marius si Ioana au reusit sa facă din podul casei in care a crescut Ioana un spatiu de locuit pentru trei persoane. Cei doi au stiut de la inceput ca nu doresc o simpla mansarda, de aceea s-au lasat condusi de formele existente ale vechiului pod. Suprafata totala ce a rezultat este de 160 de metri patrati locuibili. „Atunci cand vrei sa construiesti intr-un spatiu atipic, trebuie sa iti modelezi un pic ideile pe masura spatiului respectiv”, spun ei.

Dulapuri in zid

Pentru a avea cat mai mult spatiu functional, cei doi si-au dorit dulapuri incorporate in unghiurile zidurilor, fabricate dupa un proiect propriu, insa multele firme de tamplarie la care au apelat le-au spus ca nu vor sa se incurce cu asa ceva. Dupa cateva luni de tatonari, au gasit doi mesteri care au decis sa incerce. Acestia au lucrat dupa schitele lui Marius si supravegheati indeaproape de el.

Faianta arsa imita caramida

Bucataria celor doi a fost proiectata ca un spatiu deschis. Moblierul este aranjat mai mult pe verticala si are accente rustice pronuntate. Regasim modelul vechilor blidare in care Ioana „ascunde” secretele mancarurilor preferate – mirodeniile. „Mobilierul a fost vopsit de mana noastra, pentru a-i da acea culoare a trecerii timpului. Am folosit si faianta arsa de culoarea caramizii.”

Balconul, plin de flori

 „Terasa este preferata familiei, mai ales in zilele toride de vara”. Pentru a fi un spatiu cat mai placut, au ales mobilier din lemn, special creat pentru terasa. Cu timpul, Ioana a facut o pasiune pentru incapere si a inceput sa o amenajeze ca spatiu verde.

Vezi mai multe imagini in galeria foto alaturata


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Violeta Bitire, foto: Stefan Jammer 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply