Poate să vină iarna, căci am placat toată casa cu polistiren

1
Foto: Vasilica Grosu
Vasilica Grosu, loc. Soldanu, jud.Călărași
Dragi cititori,
Printre lucrările făcute anul acesta, am hotărât că izolarea termică a casei este o investiție bună! De aceea vă prezint pas cu pas lucrările.
Casa noastră era zugrăvită în vopsea pe bază de ulei și, împreună cu meșterul, am hotărât că ar fi un efort fizic prea mare să răzuim toată vopseaua, așa că peste vopsea am dat cu un „lapte“ adeziv, adică o soluție mai apoasă de adeziv + apă. Acest „lapte“ a fost aplicat pe toată suprafața fațadei cu o bidinea. După ce stratul acesta s-a uscat bine, am început lipirea plăcilor de polistiren. Casa avea și brâuri decorative în dreptul ferestrelor, pe care le-am eliminat. Ne-am dorit astfel să dăm un aspect modern casei noastre.
Având în vedere temperaturile din zona noastră, am considerat că grosimea de 5 cm a plăcii de polistiren este suficientă. Peste plăci, adezivul l-am aplicat în „mămăligi“ și nu l-am întins cu șpaclul tot pentru a economisi din material. Am folosit aproximativ un sac de adeziv la un bax de polistiren, adică 5 metri pătrați. Plăcile le-am fixat apoi în colțuri și în mijloc cu câte un diblu special pentru polistiren. După ce am placat toată casa, am întins plasă din fibră de sticlă pe toată suprafața. Plasa am fixat-o cu scoabe făcute din sârmă rigidă îndoită în formă de „U“. Apoi am gletuit tot cu material adeziv, folosind șpaclul. Suprafața am finisat-o cu bucăți de polistiren, prin frecare, înainte ca materialul să se usuce prea tare pentru a mai putea fi lucrat.
La soclul casei, vom folosi polistiren verde, rezistent la apă și la șocuri, pe care îl vom îngropa 30-40 de cm în pământ, apoi vom turna din nou aleile din jurul casei. Am amânat această operațiune pe anul viitor, deoarece timpul deja s-a răcit și nu vrem să ne prindă iarna în „șantier“ sau cu materialele umede. Tot anul viitor vrem să dăm și cu vopsea structurată la casă, deoarece considerăm că are un aspect mai frumos, dar este și mai durabilă decât cea obișnuită.
Sperăm ca iarna ce vine să ne găsească pregătiți din punct de vedere termic!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Brad inedit | Revista Practic idei

Leave A Reply