Pleduri si plapumi. Cum le alegi

0

Conform prognozelor meteo vara s-a terminat. Vine toamna asa ca e momentul sa-ti scoti la aer colectia de pleduri si plapumi si sa aduci imbunatatiri stocului. Daca ai in plan sa cumperi noi pleduri si plapumi tine cont de cateva sfaturi.

pleduri si plapumi

Daca folosesti pleduri si plapumi de calitate consumul de energie in casa scade, pentru ca  poti reduce intensitatea surselor de caldura noaptea si seara.

Citeste si: Totul despre saltele

Pentru perioadele reci ale anului, cele mai bune sunt acele pleduri si plapumi care isi pastreaza capacitatea optima de incalzire. Plapuma si pledurile groase nu sunt si cele mai calduroase, calitatea materialelor fiind cele care fac diferenta.

Citeste si: Lenjeria de pat si cateva sfaturi

Cele mai bune pleduri si plapumi sunt cele pufoase si usoare, pentru ca retin mai bine caldura. Materialele cele mai potrivite sunt lana, microfibrele care formeaza o umplutura voluminoasa si usoara. Plapumile cele mai calduroase au o umplutura cu o greutate mica de mai putin de jumatate de kilogram pe metru patrat.

Citeste si: Trei decoruri, acelasi mobilier

In anotimpurile de tranzitie, toamna si primavara cele mai bune pleduri si plapumi sunt cele care respira si reactioneaza la temperatura corpului. Ideale sunt cele din lana, par de camila, sau umplute cu fibre naturale. Fibrele sintetice neutre sunt ideale pentru persoanele care au reactii alergice, din categorie facand parte cele cu microfibre.

Citeste si: Schimba culorile din dormitor

Cand vorba despre pleduri si plapumi pe langa materialul ales esentiala este si dimensiunea acestora. Ideal este ca acestea sa depaseasca dimensiunea patului cu un lat de palma pe fiecare laterala daca sunt pentru doua persoane. Dimensiunile ideale sunt 140 x 200 pentru cele destinate unei persoane si de 200 x 200cm, pentru un pat dublu.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply