Plasticul – din mare in aspiratoare

0

Cu plasticul colectat din principalele mări şi oceane ale planetei s-au fabricat cinci aspiratoare perfect functionale. Citeste detaliile mai jos.

Cu plasticul colectat din principalele mări şi oceane ale planetei cei de la Electrolux au fabricat cinci aspiratoare perfect functionale.

Ce si-a propus proiectul
 
Proiectul „Aspirator din mare” si-a propus sa atraga atentia asupra problemei poluarii cu plastic, precum si asupra necesitatii reciclarii plasticului, din care se pot fabrica electrocasnice cu efect minim asupra mediului.
 
Plasticul – din mare in aspiratoare

Plasticul poate avea foarte multe avantaje atunci cand este utilizat corespunzator. Insa atunci cand ajunge unde nu trebuie, devine extrem de daunator pentru mediul inconjurator, pentru ca nu este biodegradabil. Plecand de la aceasta premisa, Electrolux a inceput actiunea de colectare a plasticului din mare, folosind diferite tehnici – de la scufundari pana la „filtrarea” deseurilor din valuri.

De unde s-a strans materialul
 
Proiectul a vizat Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic, Marea Nordului, Marea Baltica, Marea Mediterana si Oceanul Indian. Utilizand plasticul astfel colectat, s-au fabricat cinci aspiratoare cu un design unic, care reflecta specificul fiecarei zone. Aspiratoarele sunt perfect functionale si au fost fabricate pe structura de baza a unui aspirator obisnuit.
 
In prezent, Electrolux poate fabrica aspiratoare care contin 70% plastic reciclat, insa obiectivul major este ca acest procent sa creasca pana la 100%.

Gasiti aspiratoare si la: Rowenta, Philips, sau Samsung.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply