Plantele mele preferate au înflorit spectaculos

0
Daniela Pradais
Concurent: Daniela Pradais, Bacău
Dragi prieteni,
Bine v-am regăsit. Așa cum v-am obișnuit, doresc și de această dată să vă prezint, în cuvinte și imagini, evoluția plantelor crescute de mine în grădina din balcon, plante care m-au bucurat cu zeci de flori!
Deși după părerea mea, orice plantă îngrijită cu dragoste și atenție, nu întârzie să te răsplătească prin dezvoltarea ei armonioasă și plină de culori, eu am avut surpriză anul acesta ca majoritatea „preferatelor“ mele să înflorească spectaculos. Și spun asta referindu-mă în special la „prințul florilor“ de anul acesta, o specie de cactus, care a înflorit continuu, oferindu-mi totodată ocazia de a mă bucura de parfumul lui minunat. După cum se știe, cactusul este o floare mai puțin pretențioasă, care vrea doar lumină, uscăciune în perioada rece și cât de mult soare vara. O altă vedetă a grădinii mele, este bougainvillea, o plantă exotică, ce mi-am dorit-o în special după ce am văzut-o în toată splendoarea ei, crescută natural, atunci când am vizitat țări ca Italia, Grecia sau Turcia. Aceasta, pentru a te bucura de florile ei, dorește un loc ferit de vânt puternic, mult soare direct și să-i păstrezi pământul reavăn. Pe perioada înfloririi eu folosesc același sortiment și dozaj de îngrășământ ca la toate florile. Încă nu am reușit să o înmulțesc, deși am încercat de mai multe ori, dar am reușit s-o mențin și s-o fac să înflorească în fiecare an. După trecerea florilor, planta intră în perioada de repaus, timp în care trebuie păstrată într-o cameră rece și udată foarte puțin.
Altă vedetă a grădinii mele  care m-a bucurat cu o mulțime de flori este trandafirul chinezesc, roșu-simplu și bătut, roz bătut, galben simplu și portocaliu simplu, acesta din urmă fiind un sortiment ce face flori foarte mari. Bineînțeles că nu lipsesc din grădina mea mușcatele drepte și curgătoare, mirabilis frumos și parfumat, portulacul multicolor, clematita violet, lonicera, care începe să-și revină, după ce am crezut-o pierdută, begonia tuberhibrida roșu, galben și alb, leandrul alb simplu și roz bătut parfumat, passiflora, crinii de grădină ce au intrat deja în repaos – alb cu roz, galben, roz, alb-violet, roșu, sau menta pe care o folosesc la ceai, rozmarinul pentru gătit, ardeii mici iuți în diferite sortimente, mărarul, busuiocul cu frunze mici, dar și daliile pitice obținute de mine din semințe, planta crevete, abutilonul, trandafirii de grădină – diferite culori, fuchsiile și fasolea pitică. Anul acesta am experimentat ceva nou, am plantat cartofi dulci și ghimbir. Nu am uitat să plantez zorele albastre, care feresc grădina de soarele arzător și de privirile indiscrete! Celelalte flori, mai sensibile, ca gloxinia, stephanotis, orhidee sau cele voluminoase și-au păstrat locul lor în casă. Fiecare colțișor liber din balcon sau din casă este exploatat la maxim și adăpostește pe cât posibil aceste minuni ale naturii!
Mă opresc aici, lăsând loc și altor pasionați să-și expună realizările și promit  să vă țin la curent cu evoluția grădinii mele, prin imagini și cuvinte, într-un viitor articol. Doresc tuturor sănătate și multe flori frumoase!
Cei ce doresc pot să mă contacteze la tel: 0740.603.570 sau mail [email protected], sau la adresa str. Republicii nr. 40, bl. 40, sc. A, et 6, ap. 21, Bacău, cod 600300.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply