Plantele in legende si superstitii

0

balkan-barenklau-43276_960_720În vremuri în care gadgeturile ne conectează la ritmul trepidant al tehnologiei, superstițiile, legendele ori tradițiile întrețin misterul și farmecul vieții.

Iasomie

Florile acestea atât de frumos mirositoare aduc noroc în casa ta și banii mult visați în portofel.

Gălbenele

Se spune despre gălbenele că, odată adăugate în apa de baie, îți sporesc încrederea în propriile forțe și atrag succesul și norocul asupra ta. Presărate pe pat ori sub pernă, aduc un somn sănătos și liniștit.

Trifoi

Dacă găsești unul cu patru foi, consideră-te o norocoasă! Iar dacă încă îți cauți pereche, e semn că ai șanse mari să-ți găsești alesul. Se mai spune că firava plantă te apără de ghinioane și descântece dacă o ții în casă.

Cale

Nu le pune în buchetul de mireasă, pentru că îți vor aduce ghinion!

Tuberoze

O legendă din Franța despre chiparoasă avertizează tinerele doamne că, dacă vor mirosi floarea la ceas de seară, vor cădea pradă ispitei și dorințelor erotice. În contrast cu această superstiție, în Anglia victoriană se spunea despre tuberoză că poate ucide o persoană dacă doarme într-o cameră neaerisită în care se află această floare.

Busuioc

Îl folosim în bucătărie pentru preparate fel de fel. Conform superstițiilor, sfințit la biserică, busuiocul aduce noroc în casă dacă este pus la icoană, dar și dacă fetele și-l bagă sub pernă în noaptea de Bobotează, pentru a-și afla ursitul.

Afla restul superstițiilor și semnificațiile lor, AICI

Sursa: femeia.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply