Planta de safir iubește răcoarea

1

Violeta-tufă (plantă de safir) este originară din America de Sud (Columbia) și aparține familiei Solanaceae.

Browallia speciosa este o plantă anuală adesea cultivată în interiorul casei. Cunoscută și sub numele de plantă cu flori de safir, produce flori strălucitoare albastre, albe sau violete și prospera în locații umbroase până la parțial umbroase. Planta produce un mic tufiș care este atractiv pentru albine și fluturi. Browallia este o completare minunată a grădinii anuale de flori,.

Are tulpini semitârâtoare pe care eu le susțin pentru a crește pe verticală. Poate crește foarte bine în ghivece suspendate, lăsând-o să atârne. Frunzele lanceolate (lungi și înguste) au perișori foarte fini pe spatele lor.

Florile albastre-violet cu interior alb sunt ca niște trompete cu diametrul de până la 5 cm și țin doar 1 zi. Înfloresc toată perioada caldă și dacă au condiții și iarna. Este o plantă care preferă 16 grade Celsius situație care prelungește durata de viață a florilor.

Vrea apă puțină și la două săptămâni fertilizare în perioada înfloririi. Tot atunci vrea și soare direct. Pentru a face tufă deasă, vârfurile tulpinilor trebuie ciupite. Se înmulțește ușor, prin semințe. Se seamănă la suprafață primăvara și vara, dar răsare și singură, în vas. Să ne-auzim cu bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Petrea Chiru

    Viata lunga revistei,sanatate si numai bine redactiei si colaboratorilor.Multumesc inca o data pentru cele 3 desemnari din Top 200.Salut ideea de prezentare a numarului 200 al revistei

Leave A Reply