Planta aromatica: oregano

0

Oregano este un condiment omniprezent in preparatele culinare italiene, originara din bazinul Marii Mediterane si sudul Americii de Nord.

Oregano este o planta stufoasa si semilemnoasa. Frunzele aromate au forma semiovala, sunt lungi si pufoase, iar florile mici si lila apar de-a lungul intregii veri.

Condimentul are o aroma intepatoare, usor amaruie, care difera in functie de varietate si locul unde creste. Datorita diferitelor varietati de oregano si a faptului ca se aseamana si se inrudeste cu salvia si maghiranul, exista uneori confuzii in ceea ce priveste acest condiment, desi aromele difera de la specie la alta. Spre deosebire de alte condimente, planta uscata are o aroma mult mai puternica decat cea proaspata.

 

Reteta: Pui la gratar cu oregano

Incrediente: 1 ceasca suc de lamaie, 1/4 ceasca ulei, 1/4 ceasca otet, 1 lingura oregano uscat, 2 lingurite praf de usturoi, 1 pui taiat bucati.

Amesteca intr-un bol condimentele cu uleiul, otetul si sucul de lamaie. Pune bucatile de pui in bol si marineaza-le in frigider cel putin o ora, dupa care aseaza carnea pe gratar.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Text: Patricia Usurelu
Foto: Shutterstock


Booking.com


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply