Placari interesante la interior si exterior

0

Placari interesante la interior si exterior – Am ales materiale care ne-au atras atenția prin multiplele lor avantaje de ordin practic și decorativ. Sunt ușor de montat, nu necesită finisări sau recondiționări frecvente și, în plus, scad costurile alocate climatizării.

Piatra este versatilă

 

piatra naturala
placare piatra

Cu un look nobil și impunător, piatra naturală se găsește în variate texturi, forme și dimensiuni. Conferă un plus de rezistență structurii pe care este aplicată, fiind în același timp un eficient material termo și hidroizolant. La firma Marmorex Sohodol am găsit o mare varietate de materiale: piatră naturală regulată (111,60 lei/mp), piatră colțurată (0,62 lei/kg), pietriș decorativ (0,38 lei/kg). La acestea se adaugă prețul adezivului sau al mortarului.

 

Lemn elegant

placare-lemn

În încăperile în care îți dorești să conturezi o atmosferă caldă și intimă, lemnul este materialul recomandat pentru placarea pereților. Îl găsești în diverse texturi și nuanțe, dar, pe lângă rolul decorativ, acesta îl îndeplinește cu brio și pe cel de izolator termic. Astfel, cheltuielile pentru termoizolare vor fi reduse. În funcție de stilul amenajării, poți opta pentru lambriuri lamelare, casetate/plane sau casetate/profilate. Găsești modele șic la Art Wood Company și Exclusiv Luxury Floors

 

Design spectaculos

placare-in-relief-

Un efect vizual remarcabil îl au panourile din metal modern decorate sau cele din PVC care imită metalul. Se fixează fie cu adeziv special, fie cu ajutorul șinelor și al diblurilor și va fi nevoie să folosești colțare la îmbinarea pereților. La firma Lo Spazio Mobili prețurile sunt: 1.527 lei/mp (panouri PVC) și 1.855 lei/mp (cele metalice). Sunt prețurile de pornire și nu includ elementele de prindere. În funcție de stilul amenajării, poți opta pentru lambriuri lamelare, casetate/plane sau casetate/ profilate. Găsești modele interesante la Art Wood Company și Exclusiv Luxury Floors.

 

Placări metalice pentru fațade cool

placare-metalica-

Dacă vrei ca fațada casei tale să aibă o dinamică actuală atât prin materialul folosit la finisare, cât și prin culoare, o variantă nu foarte costisitoare o reprezintă placările metalice. Acestea sunt realizate din oțel vopsit. Modelele sunt felurite: casete de varii dimensiuni și forme, lamele, panouri ștanțate sau plane. Toate pot fi prinse de fațadă fie cu elemente la vedere, fie cu dibluri mascate (în cazul în care îți dorești un aspect compact). Prețul acestui tip de placare diferă în funcție de complexitatea fațadei (de numărul și tipul elementelor de îmbinare, de material etc). Placări metalice găsești la distribuitorii Ruukki și Lindab.

Articolul despre Placari interesante la interior si exterior a apărut în numărul de martie/2014 a revistei
Casa Lux.
Text: Mariana Nicolae, Foto: Fotolia

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply