Placari in baie

0

Afla de la expertul nostru ce trebuie sa stii despre placarile in baie, dar si ce adezivi sa folosesti.

Se foloseste acelasi tip de adeziv pentru placarile pe pereti si pardoseala?

Nu, pentru pereti trebuie folosit un adeziv special realizat, cu proprietati anticurgere, tixotrop. Cu un adeziv tixotrop se pot monta placi pe verticala fara riscul alunecarii placii in momentul aplicarii. Sunt insa si tipuri de adezivi (cei pe baza de poliuretan) care, datorita consistentei lor fluide, nu pot fi folositi pentru aplicatii pe verticala, dar sunt recomandati 100% pentru aplicatii pe orizontala, pentru ca hidroizoleaza si totodata lipesc placile ceramice.

Daca placa cedeaza, cedeaza din cauza adezivului? Cum ne putem da seama daca a cedat din cauza adezivului?

Nu intotdeauna. Daca placa desprinsa prezinta adeziv pe spate, inseamna ca a cedat din cauza stratului suport, care nu a fost pregatit corespunzator; daca pe placa desprinsa nu exista urme de adeziv, inseamna ca de vina este adezivul, care fie este de calitate inferioara, fie nu a fost aplicat corect, fie nu a fost ales corespunzator tipului de aplicatie.

De ce putrezesc rosturile? Conteaza materialul placilor? Ce se poate face impotriva mucegaiului?

Rosturile putrezesc deoarece chitul de rosturi utilizat nu este indeajuns de impermeabil, acest lucru conducand in timp la aparitia “mucegaiului”, indiferent de materialul din care sunt fabricate placile. Pentru a impermeabiliza chitul de rosturi, recomand adaugarea de SikaLatexR in proportie de 1:1 cu apa de amestec a chitului, fiind astfel protejati de aparitia problemelor de acest gen.

Expert: Alin Turnagiu, Business Unit Manager Distribution Sika Romania.

Poti lipi placile de faianta cazute cu: Sikaflex – 11 FC sigilant si adeziv, adeziv placari gresie Kerabond, adeziv placari gresie pe gresie Keraquick.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Petra C. Ene
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply