Pisicii mele îi place să fie spălată, este fascinată de apă

0
pisica in cutie
Foto: Marcela Costea
Marcela Costea, Baia Mare
Stimată redacție,
Citesc revistele „Practic-Idei“ de foarte mult timp, cam de prin 2004 și cu toate acestea vă scriu pentru prima dată, pentru a vă prezenta pe cel mai iubit membru al familiei, pisica mea, Sia.
Acum 5 ani fratele meu a găsit pisicuța în oraș sub o mașină. Fusese chinuită de niște oameni fără suflet, avea înfășurată în jurul cozii și la gât ață pentru pescuit, iar la picioarele din spate avea răni care au fost provocate de cârligele pentru pescuit.
Când a adus-o acasă și am văzut-o, ne-am îndrăgostit de ochii ei mari și albaștri. Era foarte slăbită, i-am dat să bea apă și am vrut să-i dăm mâncare gătită, dar a refuzat-o, preferând doar hrana uscată specială pentru pisici. Îmi amintesc că după ce a mâncat, am pus-o în pat și a dormit o zi și-o noapte aproape fără oprire. Atunci când s-a trezit a inspectat puțin casa, după care a mâncat și a dormit din nou. Și-a revenit foarte repede și azi este bucuria familiei.
Este foarte jucăușă, nu mănâncă deloc carne crudă, doar fiartă și numai de pui. Preferata ei rămâne mâncarea uscată pentru pisici. Deși este la noi de atâta vreme nu stă niciodată în brațe, în schimb îi place să fie mângâiată. Nu se lasă atinsă decât de membrii familiei, de străini se ascunde și nu au nicio șansă să o atingă, probabil n-a uitat încă de chinurile prin care a trecut și este precaută. Îi place să stea la soare chiar dacă afară sunt 30 de grade Celsius, îi place să fie spălată și se uită fascinată la apa care curge. E foarte curioasă, dar studiază totul de la distanță. Faptul că am luat-o în grijă atunci când am găsit-o a fost cel mai bun lucru pe care l-am fi putut face, și pentru ea, și pentru noi!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply