Pietrele te ajută să creezi aranjamente originale în grădină

0

Pietrele din grădini sunt o prezență cu roluri multiple, de la funcționale la decorative. Ele pot fi folosite la pavarea aleilor, la construcția scărilor, a amenajărilor acvatice, pot imprima peisajului un aer de la sălbatic natural la elegant, de la rustic la modern… Cu ajutorul lor poți crea diverse aranjamente originale în grădină. 

Foto: Flori Lixăndroiu

Modelele de fântâni cu peliculă de apă subțire care dă strălucire suprafețelor de granit lustruit sunt o prezență de top în expozițiile de grădini. Există o mulțime de modele care pot imprima o tușă de modernism fără a atenta la naturalețea peisajului.

Dacă iubești varietatea frumosului și privești grădinile ca pe niște opere de artă, înțelegi de ce unele dintre ele îți stârnesc adevărate trăiri estetice. Persoanele cu gusturi și idei moderne sunt primele care ar trebui să aducă aranjamente originale în grădina casei. Alese și folosite cu pricepere, pietrele sunt pioni de bază în amenajările care pun accentul pe nou și pe inedit. Prezența unor blocuri de piatră a scos mereu grădinile din anonimat. De regulă, acestea sunt albe, bej sau gri, dar cele negre adaugă la impactul prezenței și efectul-surpriză al culorii. Deși pavajele care se remarcă prin frumusețe sunt mai mult de privit decât de călcat, realizarea unor combinații de forme cu ajutorul pietricelelor colorate fixate în chenare metalice este o soluție de succes. Bazinele și fântânile din granit lustruit pe care strălucește o peliculă de apă sunt vedete în orice grădină modernă.

Articol adaptat din revista Casa lux – martie 2017

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply