Piese noi și retro contextualizate armonios

2

living-1

Nuanțele reci din living îi conferă acestuia un aer scandinav. Canapeaua este achiziționată de la Abies ( Str. Bisericii nr. 5, loc. Nehoiu, jud. Buzău, tel.: 0238.406.043), ca de altfel și măsuța din lemn curbat. Pernele decorative sunt de la brandul Designers Guild, prin La Maison. Pe măsuța din sticlă de la Mobexpert se află piese de la My House: căni din porțelan, colecția Cupola City Cups, brand Rosenthal Studio Line (394 lei/buc.) și sfeșnice din cristal, model Neo, brand Villeroy & Boch (161 lei/buc.).

ioana-ilie

Ioana Ilie, designer, Tel.: 0726.220.426, e-mail: ioana.ilie2006@yahoo.com

Este greu să obții o imagine unitară în cazul mixului de stiluri. Trebuie să ții cont de formele, de materialele și de personalitatea pieselor de mobilier și accesoriilor aduse în cadru. Numai un ochi format în timp poate găsi soluția adecvat

Piese noi și retro contextualizate armonios – Designerul Ioana Ilie este o fină cunoscătoare a universului artistic românesc și a tendințelor din domeniul designului interior.Cele două pasiuni ale sale s-au întrepătruns subtil în amenajarea acestui apartament cu look contemporan.

living-2

Urmăresc în fiecare an nominalizările pentru diversele secțiuni din cadrul Anualei de Arhitectură. De fiecare dată îmi doresc ca o parte dintre ele să se concretizeze dincolo de stadiul de schiță și să ajungă subiecte ample în revista noastră.

living-3

Dorința mi s-a împlinit în toamna lui 2015, deoarece am fost invitați să vizionăm și să prezentăm în revistă unul dintre apartamentele aflate într-un imobil recent construit, nominalizat la unul dintre premiile Anualei de Arhitectură.

living-4

La foarte puțin timp de la lansarea invitației de către de-signerul Ioana Ilie, care s-a ocupat de întregul concept de amenajare, am aflat că respectivul bloc a primit una dintre distincții, ceea ce a sporit considerabil interesul meu pentru acest subiect.

hol
Așteptările au fost pe măsura renumelui de care se bucură atât echipa de arhitecți, cât și designerul de interior. Am descoperit în acest apartament, cu o suprafață utilă de 130 mp și cu două niveluri, un univers armonios. Și nu mă refer doar la plasarea atent gândită a fiecărei piese de mobilier sau decorațiuni, ci și la maniera firească în care au fost îmbinate detaliile arhitectonice cu cele de ambientare.

bucatarie1-

Bucătăria reprezintă un melanj de nou și intervenții artistice. Lampa este de la brandul Eglo, din Austria, masa – de la IKEA, iar scaunele – de la Mobexpert. Pe masă se află serviciul de ceai Amazonia, brand Villeroy & Boch (2.534 lei), și vaza Twisty Pastel (126 lei).

Nucleul în jurul căruia a prins formă întreaga amenajare a fost de ordin cromatic, designerul Ioana Ilie alegând tonuri luminoase, fără intervenții grafice, tocmai pentru a fi în deplină concordanță cu arhitectura minimalistă a clădirii.

bucatarie-2

Geometria epurată a imobilului a fost subliniată cu ajutorul unor tușe scandinave, cu mici intervenții eclectice. Într-un astfel de context rafinat, lucrările de artă (grafică și uleiuri pe pânză, semnate de plasticieni consacrați) sunt puse în evidență și aduc un plus de spectaculozitate interioarelor prin contrastul stilistic.

dormitor-1

Aerul seren al dormitorului este conferit de cromatica echilibrată. Patul a fost achiziționat de la Convenienza Italia, veiozele sunt de la IKEA, iar pătura decorativă și pernele – de la brandul Designers Guild, prin La Maison.

Întregul apartament atrage prin serenitate și prin lookul unitar, fără să fie monoton sau previzibil în vreun unghi al său. Tocmai în aceasta constă talentul designerului Ioana Ilie. Ea reușește, în fiecare proiect al său, să aducă vibrații contemporane fără să apeleze la un arsenal de elemente grafice, ci coordonând armonios simbolurile vizuale.

dormitor-2

Datorită acestui melanj subtil, Ioana Ilie reușește să impună o imagine atemporală, mereu ofertantă, pentru a fi descoperită de privitor, fie că este proprietarul respectivei locuințe, fie oricine altcineva care are șansa de a admira proiectele sale ambientale. 

baieText: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Articolul cu titlul Piese noi și retro contextualizate armonios a fost publicat în revista Casa Lux nr. 1/2016/ianuarie.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: 4 ipostaze interesante pentru hol

  2. Pingback: 4 ipostaze interesante pentru hol

Leave A Reply