Pictez icoane

0

Constanța Ciurci, loc. Nicolae Bălcescu, jud. Vâlcea
Dragă redacție,
Citesc revistele „Practice” de mulți ani, însă ultimii trei ani i-am petrecut în Grecia, insula Kos. Acolo n-am avut nicio modalitate de a le procura și pot să spun că mi-au lipsit.
De cum m-am reîntors în țară, în noiembrie anul trecut, am continuat să le cumpăr şi să le citesc cu drag şi interes. De-a lungul anilor chiar am avut bucuria de a-mi vedea publicate două rețete şi un articol la rubrica „Bricolaje”.

familie
Foto: Constanța Ciurci
Aşa că vă scriu despre un hobby care îmi aduce ceva bani în plus: pictura de icoane. Câştigul nu este prea mare, deoarece românii noştri îşi planifică banii de la o lună la alta pentru strictul necesar, utilități, copii etc. Rareori le mai rămâne ceva şi pentru lucruri de suflet. Viața nu-i aşa comodă în țărişoara asta.
Dar pe lângă cei câțiva bănuți în plus pe care îi câştig, există şi o plăcere imensă de a picta. Această îndeletnicire mă relaxează şi mă încarcă energetic foarte mult. Dacă fiecare cititor al revistei ar încerca măcar o dată pe săptămână să picteze ceva, nu contează ce anume şi cât de corect este executat. Doar de dragul eliberării din cotidian. Atunci ar vedea viața cu alți ochi, puțin diferită şi mult mai colorată, ca să zic aşa.
Eu pictez icoane pe lemn şi mici ca dimensiuni, 15/20 cm, pentru că sunt cele mai căutate. Folosesc frecvent culori în ulei, deoarece sunt mai strălucitoare şi mai rezistente în timp, dar şi acuarele, tempera. De asemenea, mai con-fecționez şi felicitări decupate care sunt căutate foarte mult de Mărțişor, Crăciun şi Paşte. Numai bine!
Foto: Constanța Ciurci

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply