Piatra decorativă în baie – 5 motive să alegi acest material unic

0

 

piatra decorativa

Dacă vrei să ai o baie practică și modernă, dar totodată elegantă și mereu la modă, poți folosi piatră decorativă în loc de gresie și faianță. Piatra decorativă este un material natural, foarte rezistent și ușor de întreținut, care conferă un aspect deosebit încăperii tale și are multe avantaje.

Piatra naturală decorativa se găsește într-o gamă foarte variată de modele și culori, vei întâlni marmura, travertinul, ardezia, calcarul, granitul. Toate acestea au fost folosite ca materiale de construcție și pentru decorarea caselor încă din cele mai vechi timpuri. Sunt mult mai rezistente, mai frumoase și mai elegante decât gresia și faianța și nu se demodează niciodată.

Poți alege piatra decorativă pentru a-ți pava podeaua din baie și bucătărie, dar și pereții. Există însă și obiecte sanitare din piatră decorativă, care vor conferi camerei de baie un farmec deosebit, aducând lux, eleganță și rafinament în locuința ta. Spre exemplu, poți cumpăra etajere, căzi de baie sau chiuvete de baie din piatră decorativă. Dincolo de elementul estetic deosebit pe care îl aduce în casă, piatra naturală este o investiție pe termen lung, pentru că are numeroase avantaje:

 

1. Piatra naturala decorativa este ușor de întreținut

Piatra decorativă este foarte rezistentă la lovituri și la murdărie și extrem de ușor de curățat. Este soluția ideală pentru cei care au animale de companie sau locuiesc la curte, iar murdăria ajunge mult mai ușor în casă. Se curăță rapid și ușor, cu o mătură moale și apoi cu un mop umezit într-o soluție specială. Datorită modelului unic pe care îl are fiecare placă, eventualele zgârieturi sau pete vor fi practic invizibile.

2. Piatra decorativa are un design unic

Spre deosebire de plăcile ceramice (gresie și faianță), cele de piatră naturală nu sunt produse în serie, ci tăiate dintr-un bloc mare de material, astfel încât fiecare placă este unică și are un desen specific. Prin urmare, baia ta va fi cu adevărat specială și poți concepe orice model dorești, alăturând plăcile într-un anumit fel. Nimeni nu va mai putea obține exact același efect.

 

3. Piatra decorativa oferă un confort termic deosebit

Dacă locuiești într-o regiune unde este foarte cald, folosirea pietrei naturale în locuință este cea mai bună soluție. Piatra menține o temperatură plăcută, ajutând la răcorirea încăperii. Pe de altă parte, este un material foarte bun dacă vrei să montezi încălzire în pardoseală, pentru că piatra este un bun conductor electric.

4. Piatra decorativa rezistă bine la umezeală

Pentru că în baie este, inevitabil, foarte multă umezeală și căldură, ai nevoie de un material durabil, care să nu se desprindă sau să facă mucegai. Plăcile de piatră rezistă foarte bine în aceste condiții de mediu și nu trebuie înlocuite sau reparate la fel de des ca gresia sau faianța.

5. Piatra decorativa se încadrează în orice design

Fiind un material natural și disponibil într-o gamă foarte largă de modele și stiluri, piatra decorativă se potrivește bine în orice locuință. O poți alege fie că amenajezi casa sau apartamentul într-un stil modern, minimalist, punând accent pe funcționalitate, fie că preferi stilul rustic, ori pe cel clasic și elegant, cu multe decorațiuni și mobilier de epocă. O baie amenajată cu piatră decorativă va arăta la fel de bine oriunde și va fi considerată alegerea perfectă, completând armonios design-ul locuinței tale.

Iată de ce poți alege piatra naturală pentru a-ți finisa baia, dar și obiecte sanitare, lavoare sau căzi din acest material. Piatra decorativă se potrivește foarte bine și într-o baie de mari dimensiuni, dar și pentru amenajarea unei băi mici de bloc.

În acest fel vei avea o baie perfect funcțională și mereu curată, care va aduce și un plus de rafinament locuinței tale, dând valoare unei încăperi care este de cele mai multe ori neglijată și amenajată în grabă, fără prea mare interes pentru detalii.

În urma unui studiu, pe piata amenajarilor am descoperit cu uimire cresterea spectaculoasa furnizorilor de piatra naturala, unde detasat PIATRAONLINE vine cu o gama extrem de variata de piatra naturala decorativa, asigurand totodata servicii complete de montaj, transport si consiliere la nivel national.

 

 

 

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Piatra Online

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply