Piata imobiliara din Romania: semnale pozitive din Europa

0

Dupa cativa ani de stat in expectativa, investitorii imobiliari din Europa au început sa se dezmorteasca. In ultimele sase luni, nivelul investitiilor pe batranul continent a crescut in medie cu 40%.

Pentru jucatorii din piata locala de real estate, acest lucru inseamna promisiunea revigorarii. La fel cum criza a lovit indirect Romania, fortand investitorii sa fie retincenti din cauza problemelor internationale, si finalul ei ar trebui sa fie marcat de un elan investitional resimtit mai întai în restul lumii.

Romania, in vizorul investitorilor internationali

“Romania este deja un teren cunoscut pentru investitorii internationali, datorita reputatiei de una dintre cele mai ravnite locatii pentru plasat bani pe care o avea in 2008. In momentul in care oamenii de afaceri straini decid ca e momentul oportun pentru investitii, atunci Romania va intra pe lista lor scurta.

Unii vor renunta, speriati de instabilitatea economica locala, dar altii vor miza pe redresarea realitatii economice si vor veni aici. Tocmai de aceea, estimez ca volumul investitional va avea o crestere de cel putin 30%, ajungand deci la cam 400 milioane euro.”, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.
 
Este de asteptat sa se schimbe si preferintele investitorilor

Daca anul trecut ei alegeau sa cumpere proprietati din segmentul comercial, in perioada de revenire imobiliara europeana, ar trebui sa se resimta un apetit crescut si pentru proiectele rezidentiale.

“In Romania, apartamentele noi sunt o necesitate. In conditiile in care statisticile arata ca media de persoana/camera in Bucuresti este de 1.5, constructia de proiecte vandabile, pe care romanii sa si le permita, dar si de calitate este absolut necesara.

Astfel, in conditiile in care nevoia exista iar piata permite dezvoltarea de proiecte cu costuri reduse, este inevitabil a investitorii sa simta si sa speculeze aceasta parghie.”, spune Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.

Cert este un lucru: Romania nu isi permite sa rateze aceasta oportunitate de crestere a segmentului de real estate. Inca un an de instabilitate economica, disponibilizari si consum redus poate insemna inca un val de trieri printre proiectele si investitorii de pe piata.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: PR
Foto: Shutterstock
[21.02.2011]

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply