Petuniile înfloresc din mai până în octombrie

0
naltabar elena-gradina mea-2
Larisa Naltabar
Dragă redacție,
În articolul acesta prezint 5 dintre cele mai îndrăgite plante de grădină ce înfloresc vara. Iată câteva sfaturi de îngrijire pentru cârciumărese, crăițe, petunii, sporul casei și leandru.
Elena Larisa Naltabar, Galați
Petuniile sunt plante cu o perioadă de înflorire îndelungată, din mai până în octombrie. Acestea sunt extrem de îndrăgite datorită florilor divers colorate, gama cromatică cuprinzând alb, galben, roz, roșu, albastru sau violet, sau combinații dintre acestea. Florile petuniilor prezintă forma unei pâlnii, care poate fi simplă sau dublă și cu marginea dreaptă, ondulată sau franjurată. 
În ceea ce privește îngrijirea, aceste plante preferă locurile cu o lumină puternică și ferite de ploi, udare abundentă, un sol bine drenat și tratarea săptămânală cu în-grășăminte.
Leandrul sau Nerium oleander după denumirea științifică, este o plantă ce înflorește între lunile mai-octombrie. Cele mai frecvente culori ale florilor de leandru sunt roz și alb, însă se găsesc anumite varietăți cu flori galbene.
Pentru a se dezvolta armonios, leandrul are nevoie de un nivel ridicat de luminozitate și de o udare abundentă, mai ales în zilele foarte călduroase, iar tratarea cu îngrășăminte nu este necesară.
Cârciumăresele sau Zinnia elegans înfloresc din iunie până în septembrie sau chiar octombrie. Florile sunt divers colorate, cele mai frecvente culori fiind galbenul, portocaliul, roșul, purpuriul și rozul.
În ceea ce privește modul de îngrijire, acesta nu este foarte complicat, cârciumăresele a-vând nevoie de un sol ușor drenabil, de un loc bine luminat și călduros și de o udare periodică, dar nu foarte abundentă.
Crăițele sunt plante de grădină ce înfloresc de-a lungul verii până în luna octombrie. Florile prezintă o paletă largă de culori, de la tonuri portocaliu, roșu până la galben și alb. 
Preferă locurile însorite, o udare moderată și tratarea cu îngrășăminte în perioada de înflorire.
Impatiens este o plantă cu o perioadă de înflorire foarte îndelungată, din primăvară până toamna. Datorită variației de culori, de la alb, roșu, roz, violet, portocaliu, până la com-binații între diferite nuanțe, aceste plante nu lipsesc din grădina niciunui iubitor de flori.  Sporul casei trebuie amplasat în apropierea unei surse de lumină, fără să fie expus în bătaia directă a razelor solare.
Pământul din ghiveci trebuie păstrat în permanență umed, fără ca apa să băltească, iar în perioadele caniculare se recomandă pulverizarea de apă pe frunze.
Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply