Perușii au zilnic program de zbor

0
perusi
Foto: Oana Mădălina Caramfil
Oana Mădălina Caramfil, Galați
Stimată redacție,
Sunt elevă în clasa a VI-a și vă scriu la îndemnul profesorului meu de biologie, care mi-a recomandat să citesc revista, știind că îmi plac florile și că am o pereche de peruși.
De altfel sunt printre cei care îngrijesc florile din școală, chiar și în perioada vacanțelor. Dar despre flori poate vă scriu altă dată. Acum vă scriu despre cei doi peruși ai mei.
Pe băiat îl cheamă Richy, iar pe fată Coco. Îi am de doi ani. Îi hrănesc zilnic cu mei (Vita cip cip sau Vita mix +) și la două zile le dau pătrunjel sau morcov, nu le dau mâncare în exces, căci sunt lacomi, se îngrașă și nu mai pot zbura. Nu lipsesc vitaminele și osul de sepie.
Le schimb zilnic apa fiartă și răcită și le fac curat la câteva zile. Tot zilnic îmi fac timp pentru programul lor de zbor și am grijă să nu ciugulească florile. Colivia o țin vara în balcon, în rest, în cameră spre lumină. Sunt prietenoși și se bucură atunci când vin de la școală și-i salut.
Am observat că de câteva zile ea năpârlește, dar el nu. Să se pregătească oare să facă ouă? Sau năpârlește înaintea lui? Voi vedea. Mi-ar plăcea să facă puișori pentru că le-am pregătit cuibul.
Vă mai spun că pentru școală am pregătit un portofoliu despre ei, care a fost apreciat cu nota maximă. Vă mulțumesc că-mi dați posibilitatea să-i cunoască și alți copii pe frumoșii mei peruși.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply