Personalizează casa cu tapet! I

0
Thinkstock
Dragă cititorule,
Când te gândești la renovarea locuinței, îți vin imediat în minte praful, sacii de moloz și meșterii greu de urnit. Dar dacă alegi tapetul, rezolvi problema fără atâta bătaie de cap. Iar de montaj te poți ocupa și singur. Totul este să alegi variantele cele mai potrivite, de aceea îți prezentăm câteva opțiuni.
În favoarea tapetului pledează și faptul că este un material cu imprimeuri foarte variate și simpla lui aplicare într-o încăpere schimbă atmosfera în mod radical, putând da impresia de spațiu exotic, clasic sau modern. Și nici nu este nevoie să îmbraci toată camera în tapet; dacă este unul de efect ajunge să decorezi doar un perete sau doi. Caută imprimeuri cu personalitate puternică dacă îl folosești doar pe o suprafață mică și, de vrei rezultate optime, alege tapet de calitate bună. Pentru camerele micuțe sunt recomandate modelele în culori deschise, vesele, cu imprimeuri fine, în timp ce încăperile spațioase pot fi decorate cu tapet în culori intense, cumodele bogate, ample.
Tipuri de tapet
Odată ce ai ales să decorezi cu tapet, următorul pas îl reprezintă alegerea tipului de suport, pentru că există tapet pe hârtie, pe materiale textile, fibre naturale sau de sticlă. Cel cu hârtie este mai accesibil ca preţ (de la 24 lei rola de 5,3 mp), cel cu vinilin (de la 42 lei rola) se comportă mai bine în timp şi se poate aplica inclusiv în spaţii cu umiditate mai ridicată, cum ar fi bucătaria sau baia. Cât priveşte designul, producătorii se întrec în modele care mai de care mai interesante, de la cele cu modele vegetale sau animaliere, la cele geometrice sau care imită lemnul (ca Wood and Stone, 134,99 lei rola de la diego-romania.ro), zidăria (Tapet AS Duplex, vinil 6621-18, superlavabil, 58,05 lei rola prin Praktiker), piatra naturală (ca tapetul duplex As 834515, ce costa 29,99 lei rola în Dedeman), ziarele, cărţile unei bilbioteci (model Crispy paper, brand Rasch, 90 lei prin tapetmania.ro), cărţile de joc (gap-art.com), mustăţile, plăcuţele auto, faianţa (model Grandeco Botanical, preţ 99 lei/rola la Dedeman), mozaicul (ca modelul Spanish Tile de la retroboutique.ro, 221 lei rola) şi aşa mai departe.
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply