Perioada optima de tundere a plantelor

0

Perioada optima de tundere a plantelor

 

Tunderea este o operatie de taiere specifica plantelor cu crestere arbustiva, dar se poate aplica si celor cu un grad mai redus de lemnificare.

Scopul pentru care ar trebui sa aplici aceasta operatie este corectarea formei plantei, rarirea coroanei, in special a mijlocului ei (pentru ca lumina sa patrunda mai bine la frunze), dirijarea procesului de inflorire.
Perioada optima de tundere este la inceputul primaverii pentru majoritatea plantelor de camera cu inflorire abundenta din primavara pana in toamna, care formeaza flori pe lastarii tineri ai anului in curs, ca de exemplu: hibiscus, beloperone, abutilon, gardenia, pachystachys.
Tot primavara, dar tarziu, dupa inflorire, se tund plante ca azalea, camelia si hortensia, la care bobocii se formeaza catre sfarsitul verii, deci lastarii rezultati după taiere trebuie sa aiba timp suficient sa creasca si sa capete un anumit grad de maturitate pentru a fi capabili sa produca muguri florali.
Lucrarea se mai poate executa si toamna devreme, dar intotdeauna dupa ce procesul de inflorire s-a încheiat (la Hibiscus, Abutilon, Solanum).

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply