Pereti negri – prea indraznet?

0

Pentru superstitiosi este o alegere infricosatoare, pentru traditionalisti este un tabu, dar pentru cei care vor sa fie in pas cu moda, a zugravi peretii in negru este noul trend.

O decizie indrazneata atunci cand vrei sa renovezi, mai ales ca te gandesti: daca o sa ma deprime peretele negru sau daca nu o sa pot sa rezugravesc peste? Iata cateva sfaturi si idei daca te hotarasti sa risti de dragul artei si sa decorezi o camera cu pereti inchisi la culoare.
• Alege un perete pe care cade lumina naturala pe tot parcursul zilei. Astfel, culoarea neagra nu o sa mai para asa deprimanta si in plus, ar putea sa reflecte nuante noi atunci cand lumina soarelui va veni direct pe noua zugraveala.
• Mobilierul din camera trebuie sa fie alb sau macar in culori deschise, care sa “indulceasca” peretele inchis. Chiar si accesoriile merita un plus de culoare pe un fond inchis, asa ca nu da inapoi in fata unor vaze sau fete de masa traznite.
• Un perete ingust vopsit in negru poate da o impresie de alungire. Este o alegere buna pentru un truc vizual in spatiile mici din holuri sau bucatarii.
• Tablouri expuse pe un perete negru este o idee demna de o galerie de arta. Culoarea inchisa pune mai bine in valoare operele si mascheaza in acelasi timp putin din intunericul reflectat de perete.

Sursa: Homedit
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply