Perdele cu brățări

0
Perdele cu brățări
Arhiva personală
Maria Iosip, Galați
Dragă redacție,
Fata mea s-a mutat de curând în alt oraș, cu chirie. Încă îi mai trebuie multe lucruri, printre care și niste cleme de prins perdelele și draperiile. Și confruntându-se cu această problemă a realizat câte obiecte se pot refolosi și vă prezint și vouă câteva idei practice.
Ocupată cu o mie de alte lucruri, fiica mea încă nu a fost prin magazine să caute cleme pentru perdele și draperii, dar ne-am descurcat în această privință, fiindcă am avut la îndemână niște brățări simpatice și le-am găsit întrebuințare. Sunt elegante, la îndemână și dau bine alături de draperiile din dormitor, nu credeți? Dacă vrem altceva, homemade, putem lua niște inele din plastic din jucăriile copilului, atașăm un creion sau un simplu băț lăcuit sau vopsit într-o culoare vie (după cum este și decorul nostru mai sobru sau modern și nonconformist), nuielușa de prins și gata avem clama necesară imediat. Cercul se poate decupa din placaj, din CD-uri vechi, ulterior îmbrăcate în panglică etc. Încercați să fiți inventivi, avem la îndemână multe soluții numai să avem dorința de a găsi ceea ce ne trebuie!
***
Mai putem încerca să prindem perdelele cu panglici late, cumpărate sau făcute de noi din materiale reciclate. Chiar și o bucată de sfoară groasă poate să arate perfect într-un decor de inspirație marină. Totodată cleștii de păr (cei mari pentru prins cocul), clamele mai robuste pot fi de folos. Dacă ai un pic de îndemânare, un pistol de lipit cu baghete de silicon și câteva scoici, flori uscate sau artificiale, în câteva minute obții o decorațiune unicat pentru perdelele tale. Dacă ai un pic de talent artistic și îndrăzneală, poți folosi chiar și paste făinoase, diverse forme, lăsate natur sau vopsite.
redacția Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply