Pentru relaxare, meșterește singur un hamac din sfoară

1
hamac sfoara
Foto: Victor Poppel
Victor Poppel, Hunedoara
Dragi prieteni,
Cum suntem în mijlocul verii, zilele sunt mai lungi și mai călduroase și tot ce îți dorești să faci e să petreci cât mai mult timp în mijlocul naturii, la umbră. Şi ce e mai frumos, mai romantic şi mai relaxant decât să stai într-un hamac, să asculți susurul apei şi ciripitul păsărilor?
Pentru aceasta şi pentru că mulți oameni îşi doresc un hamac, dar nu prea ştiu cum să-l confecționeze, vă spun cum să procedați. Eu mi-am confecționat singur hamacul din sfoară înnodată urmărind pașii pe care vi-i descriu în continuare. Nu este foarte greu, trebuie doar să fii atent și să lucrezi temeinic.
Măsurați-vă înălțimea, adăugați încă minim 40 cm. şi veți afla lungimea aproximativă a hamacului.
Se găuresc două scânduri, în mod egal, care au rol de a ține întinse laturile mici ale hamacului. Distanța dintre găuri trebuie să fie între 5-8 cm.
Părțile lăsate libere ale sforilor se unesc şi se leagă de un inel de metal, care, apoi, se agață de cuiele pe care le-am prevăzut în scopul montării hamacului.
Împletirea se face începând de la aproximativ 40-50 cm de capătul sforilor şi numai după ce acestea vor fi trecute prin orificiile scândurilor.
Cu alte bucăți de sfoară, înnodate perpendicular pe sforile paralele, vom realiza “ochiuri pătrate”. Se procedează astfel începând de la un capăt şi terminând în celălalt.
Pe marginile plasei se poate coase apoi câte o şuviță de pânză albă (nu e neapărat nevoie).
Explicarea nodurilor în cuvinte este foarte dificilă, cel mai bine este să urmărești pas cu pas cum se execută. Doar din vorbe se înțelege greu şi, cine ştie, nu vom mai reuşi apoi să desfacem nodurile pe care noi înşine le-am făcut. Aşa că vă voi arăta în imagine câteva dintre nodurile care pot fi folosite la confecționarea hamacului.
Vă doresc spor la lucru!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply