Pentru prepelițe, am meșterit chiar eu o cușcă practică

0
Foto: Gheorghe Panfiloiu
Gheorghe Panfiloiu, sat Croici, jud. Gorj
Dragii mei,
Mulțumesc mult pentru premiile acordate. Nu mai este nevoie să spun că sunteți cei mai buni. Mă ajută mult în gospodărie această mică revistă, dar plină de sfaturi şi idei, atât pe mine cât şi pe soția mea care uimeşte invitații cu rețete din minunata „Practic în bucătărie“.
De data aceasta, voi vorbi pe scurt de micile noastre prietene, prepelițele, de aceea voi prezenta şi un model de cuşcă pentru prepelițe.
Auzisem de ele că sunt „făcătoare de minuni“, cum vine vorba, şi într-o joi, trecând întâmplător prin târgul de animale, am zărit o familie ce vindea pui de prepelițe. Nu am stat pe gânduri şi am achiziționat şi eu 10 pui foarte drăgălaşi. M-am documentat rapid cu ajutorul internetului şi mărturisesc că le am şi în prezent. Ouă în fiecare zi, chiar şi două ouă (mai rar) foarte delicioase.
Cuşca am asamblat-o imediat. Am avut nevoie de scândură de brad (fiind mai uşoară), de plasă de sârmă, cuie, un grătar de la un aragaz vechi şi o bucată de profil pentru plăci de gips-carton din care am făcut hrănitoare și adăpătoare. Grătarul l-am tăiat în două, iar ele bagă capul să-şi ia mâncare şi apă cât au nevoie. I-am pus cuștii şi o portiță mică şi am îmbrăcat-o toată cu plasă de sârmă.
Dimensiunile standard sunt de 100 cm x 50 cm x 20 cm. Să ne citim cu bine, sper să vă fie de folos!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply