Pentru planuri realizate

0

Monica Viericiu
Începutul lunii ianuarie este dedicat de obicei planurilor pentru noul an, când ne propuem o mie de lucruri. Dar pentru ca planurile să nu rămână doar niște vorbe și să devină realitate este nevoie de puțină muncă și perseverență. Sigur, reteța succesului mai conține și alte ingrediente fără de care nu se poate, ca puțin noroc etc., dar și un pic de atenție la formulare, la implementare.
Cu toții am vrea să realizăm lucruri spectaculoase, dar arareori ele se întâmplă fără nici un efort, și dacă vrei să câștigi la loterie, tot trebuie să joci măcar o dată. Așa că pentru a crește șansele de reușită:
-formulează planuri realiste, de exemplu poate că vrei să salvezi planeta de poluare, dar poți începe prin a-ți propune să schimbi percepția despre reciclare în orașul tău, în firma unde lucrezi sau mai precis să determini amplasarea unor coșuri de gunoi cu compartimente pentru sticlă, metal, carton și hârtie
-stabilește drept obiective lucruri cuantificabile, de exemplu în loc să devii cel convingător consultant în vânzări, caută să obții cele mai multe contracte încheiate în departamentul tău sau să obții cele mai bune punctaje la evaluările periodice
-împarte acțiunea de atingere a obiectivului în mai multe etape cu perioade bine determinate, care să-ți permită o evaluare a progresului făcut
-stabilește prioritățile și timpul adecvat pentru fiecare etapă și nu-ți fie teamă de eșec, se întâmplă adesa,  dar dacă nu încerci sigur nu vei reuși. Deci nu mai pierde vremea, acționează.
-lucrează zi de zi măcar câte puțin pentru a-ți realiza visurile. Dacă ai în plan să renovezi, dar nu ai bani să începi efectiv lucrările, nu înseamnă că nu ai nimic de făcut, te poți informa despre tendințe în domeniu, despre materialele necesare, prețurile la manoperă, legislație etc.
-fii răbdător și consecvent, chiar și când lucrurile nu evoluează exact cum ai planificat și caută să vezi în fiecare obstacol o șansă de a te dezvolta, fiindcă doar luând de pe umeri greutatea apăsătoare a unor griji și gândind în termeni diferiți, de șansă, de oportunitate, devii mai creativ, mai puternic. De exemplu, vecinii de deasupra te-au inundat și a rămas pe tavanul băii o pată care nu dispare cu  vopsea albă? Este greu să zugrăvești din nou toată baia, dar poate transformi pata gălbuie într-un soare, într-o floare și obții o decorațiune originală, de care să se mire toți musafirii.
-adaptează pe parcurs în funcție de circumstanțe și îmbrățișează noul fiindcă schimbarea face parte din noi, chiar dacă vrem sau nu să o acceptăm.
Mult succes!
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply