Pentru pisici semăn iarna orz sau ovăz în găletușe

1
Foto: arhiva Practic Idei
Iuliana Lako, loc. Cenad, jud. Timiş
Dragă şi scumpă redacție,
Sunt încântată de fiecare pagină a revistei Practic-Idei, cu sfaturi minunate, iar de fotografiile apărute nu am cuvinte. Vă scriu şi eu despre animalele mele de companie.
Locuiesc la țară, am doi căței prietenoşi şi care nu sunt mofturoşi. Am şi un motan bătrân foarte cuminte, căruia îi place căldura. Se întinde în fața sobei unde toarce întruna; îl mângâi, lucru ce îi place foarte mult. Pisica este cu totul altfel, ea este mai agresivă, nu acceptă oricând să fie mângâiată, pentru că dacă o atingi de multe ori muşcă sau zgârie. Dar are şi momente când se linguşeşte să o mângâi. Când am găsit-o pe stradă era un pui abandonat, murdar, plin de paraziți. I-am făcut baie, am îngrijit-o şi acum este o pisică foarte harnică şi, într-un cuvânt, minunată.
În anii din urmă am învățat că multe flori sunt toxice pentru pisici, cum ar fi leandrul, crizantema, muşcata, Aloe vera şi Yucca. Cum iubesc şi florile şi animalele, toate aceste lucruri trebuie să se împace între ele. Toate florile enumerate le am în curte, unde se joacă şi pisicile. Dar micile mele feline nu manifestă interes față de florile din curte sau din casă. Din cauza plictisului se joacă uneori cu florile sau mănâncă iarbă, însă doar ca să elimine ghemul de păr care se formează în stomac.
Iarna, când nu este iarbă verde afară, semăn într-o găletuşă orz sau ovăz, ca să aibă pentru a ronțăi și elimina ghemotocul de păr. Eu le asigur astfel iarbă, pentru că orzul şi grâul răsar şi cresc uşor în casă, dar într-o iarnă pisicile se ating foarte puțin de iarbă.
Florile cu ghivece mici, cum ar fi cactuşii, violeta africană  le țin la geamuri, pe dulap sau suspendate pe pereți. Nu pentru că ar mânca din ele, ci pentru ca, în timpul jocului, să nu le răstoarne şi să se rănească în cioburi. Astfel, cresc şi trăiescîn casa mea, în armonie, animalele şi florile la un loc. Este foarte bine, pentru că nu pot renunța nici la pisici şi nici la flori, mai ales la leandru.
Pe această cale îi mulțumesc simpaticei doamne Valeria Marian din Oradea pentru semințele de flori şi datura trimisă. Sper să am parte de ele, pentru că iubesc toate animalele şi florile, chiar şi pe cele de câmp.
Vă doresc tuturor multă sănătate, succes în tot ce faceți și un an cu mult mai bun!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Am doua pisici educate | Revista Practic idei

Leave A Reply