Top 5 plante sigure pentru pisici

1

Dragi iubitori de animale,
Dacă aveţi pisici în casă şi, în acelaşi timp, iubiţi plantele şi aveţi o colecţie impresionantă de flori în ghivece, cu siguranţă ştiţi că unele dintre acestea sunt toxice pentru animale, iar altele sunt benefice. Pentru a evita ca felinele să ronţăie din cele toxice, este nevoie să le plantăm câteva verdeţuri care le fac bine şi să ne asigurăm că sunt puse la îndemână şi sunt mereu proaspete. Am pregătit o listă de astfel de plăntuţe, care fac bine pisicilor.

www.pixabay.com
www.pixabay.com
  1. Iarba de grâu sau ovăz. Este cel mai adesea folosită pe post de iarbă pentru pisici, creşte până la 30 cm în ghivece. Dacă va creşte mai mult şi va face spice, trebuie tăiată, deoarece boabele sunt toxice pentru animale.
  2. Iarba mâţei (catnip). Este o plantă din familia mentei al cărei miros face pisicile adulte să devină mai active şi mai energice. Dacă o consumă, însă, devin mai liniştite şi calme.
  3. Valeriană. Are un efect energizant pentru pisici (şi calmant pentru oameni), creşte până aproape de 1 m în ghiveci şi are delicate flori albe, care înveselesc orice mini-grădină de ierburi.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  4. Levănţica. Dacă este consumată de pisici, are efect sedativ, iar mirosul este unul plăcut pentru oameni şi pentru pisici. În plus, poţi adăuga florile în diverse preparate culinare, poţi face ulei aromat pentru masaj sau le poţi adăuga în ceai, seara, pentru un somn liniştit.
  5. Cârciumăresele. Nu ai fi crezut, aşa-i? Adevărul este că acestea nu sunt în mod special iubite de pisici, dar nici nu le dăunează, dacă sunt consumate, aşa că sunt printre puţinele plante cu flori sigure pentru pisici. Alături de ele mai sunt şi gălbenelele şi violetele, varietatea Johnny Jump Up din poza alăturată.

Pe lângă acestea, mai sunt şi câteva plante folosite drept condimente care sunt pe placul pisicilor şi pe care le poţi creşte în ghiveci: cimbru, pătrunjel, mentă, lămâiţă, rozmarin. Să ai pisicuţe sănătoase!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply