Pentru pisica Missy, inventez tot felul de jucării simple

0
pisica
Foto: Florica Dragoș
Florica Dragoș, com. Remetea Chioarului, jud. Maramureș
Dragă redacție,
Vă trimit o poveste despre pisicuța mea Missy, pe care am salvat-o când stăpânul mamei ei a aruncat în râu pisicuța și pe frații ei, care din păcate nu au supraviețuit.
De când am găsit-o am îngrijit-o și mă iubește tare mult. I-am pus pisicuței numele de Missy pentru că pare a fi o adevărată domnișoară răsfățată.
Merg zilnic la serviciu și mai tot timpul îi aduc ceva nou sau bun. Ea se bucură ca un copil, pentru că într-o zi îi aduc ceva de ronțăit, în altă zi îi iau câte o jucărie.
Dar mai am un truc, pentru că nu îmi permit în fiecare zi să îi iau câte ceva cu care să se joace, iau jucăriile cele vechi, le pun într-o cutie și așez peste ele iarba mâței uscată. Închid cutia, iar când îi scot câte o jucărie sau vreun obiect de acolo, e ca nouă pentru Missy, care e tare încântată.
Când văd că e plictisită și când nici eu nu am timp de joacă, iau o pungă de hârtie goală, pun în ea o jucărie în care am ascuns o bucățică de carne, îi răsucesc marginile și i-o dau să se joace. Este un fel de 2 în 1, o jucărie care să o ajute să iasă din starea de plictiseală și pentru ea căutarea cărniței este ca o „vânătoare de recompense“.
Când urmăresc ceva la televizor, o țin „ocupată“, cu jocul de-a undița. I-am construit o jucărie tare interesantă, dar și distractivă. Este ca un fel de undiță la capătul căreia atârnă jucăria preferată de pluș. Undița o scot numai seara, când rulează emisiunea mea preferată.
Cât despre mâncare, am niște trucuri care fac masa pisicii mai bună. Vă spun și cum procedez: conserva o încălzesc în cuptorul cu microunde și capătă o aromă plăcută, peste hrana uscată torn puțină apă și astfel se formează un sos tare apreciat de Missy, căreia cel mai mult îi place sosul cu gălbenuș de ou sau de iaurt.
Când merg la serviciu pisica nu se plictisește. Mai iese pe afară, mai fugărește câte o pasăre, iar când a obosit, intră în casă, se așază pe marginea ferestrei și urmărește păsărelele care vin la mâncarea pusă pe pervaz.
Când este mai frig sau când gătesc, pisica se așază la locul ei preferat din cămăruță, lângă reșou. Îi place mult acolo, dar și mai mult îi place să stea cu mine.
Cam atât am avut de povestit pentru acum. Voi reveni cu o scrisoare în care să vă prezint și puiuții lui Missy, aflați acum pe drum.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply