Pentru living în tendințe I

0

Dragă cititorule,
Numarul trecut am vorbit despre tendințele anunțate de designerii de interior pentru bucătăriile moderne în acest an, iar în martie continuăm seria tendințelor cu cele mai noi trenduri în ceea ce priveste amenajarea livingului.

Pentru living în tendințe
www.pixabay.com
Dacă plănuiești să îți modernizezi sufrageria în următoarele luni, iată ce sa iei în calcul.
1. Culori. În living mergem pe culori reci, dar îndrăznețe: verde puternic, bleumarin închis, gri, violet. Preferabil este, mai ales în încăperile mici, să păstrăm 3 pereți în alb sau cafeniu deschis, iar un perete (cel mai expus vederii, deci nu cel din spatele bibliotecii sau al dulapurilor) să fie vopsit în culoarea anului pentru living. Culoarea puternică dă personalitate camerei, în timp ce tonul rece aduce senzația de răcoare și liniște.
2. Finisaje. Se caută finisajele false, care imită alte materiale; iar acum nu mai este vorba doar despre canapele din piele artificială sau covorașe din blană falsă, ci despre finisaje mult mai complexe, ce s-au extins la pereți, podea și mobilier. Astfel, putem găsi mese și blaturi de lucru din cuarț fals, realizat în laborator, care este mai rezistent la căldură și produse acide decât marmura preferată pâna acum, și mult mai ieftin și sustenabil. Pentru un living cu aspect industrial sau rustic, avem nevoie de grinzi de lemn. Acum putem achiziționa grinzi false, mai ușoare și mai rezistente decât cele din lemn natur, dar care păstrează aspectul natural al lemnului folosit în decor.
Pentru living în tendințe
www.pixabay.com
3. Mobilier. Dacă înainte accentul se punea pe rezistența și eficiența mobilierului ales, acum acesta se pune pe textura. Noile piese de mobila de designer sunt, pe cât posibil, acoperite de materiale texturate, fie moi (catifea, bumbac, mătase pentru canapele și scaune), fie tari (ipsos, metal) pentru mese și noptiere. Mobilierul acum oferă o experiență interactivă, tactilă.
4. Economie de spațiu. Rămâne la modă optarea pentru obiecte care eficientizează spațiul, de exemplu fotolii care devin șezlonguri, tabureți care ascund în interior cărți, jucării sau haine, precum și obiecte avansate tehnologic, de exemplu sisteme audio care se retrag în perete sau scaune rezistente care pot fi împăturite sub forma unor cărți tip A4.
Continuarea acestui articol o puteti citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply