Pentru copilul meu am creat în cameră o lume de basm

3
pictura murala
Foto: Gelu Dumitrășcuța
Gelu Dumitrășcuța, loc. Buftea, jud. Ilfov
Dragi părinți de pretutindeni,
Cred că sunteți de acord cu mine când spun că probabil cel mai de preț cadou pe care îl pot primi părinții este bucuria copiilor lor; nu există satisfacție mai mare atunci când ești părinte decât să îți vezi copilul fericit.
Şi, cum camera copilului este colțişorul casei în care prichindelul trebuie să se simtă în largul său, trebuie să facem tot ce ne stă în putință să îi facă plăcere micuțului să-şi petreacă timpul aici. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cheltuim sume mari pe tot felul de jucării, obiecte de mobilier sau decorațiuni, ci că trebuie doar să ne folosim imaginația și vom reuși să facem ceva deosebit.
Astfel, știind că toți copiii sunt înnebuniți după desene animate, ce poate fi mai potrivit decât o lume de basm, cu personaje îndrăgite şi vesele, pictată pe pereții copilului?
E nevoie de puțin talent, multă îndemânare şi materiale de calitate:  vopsele, pensule de diferite dimensiuni, lac de apă. Rețineți că întotdeauna este mai bine să investești un pic în lucruri de calitate, a căror rezistență și frumusețe se vede în timp, decât să “scapi ieftin” cu materiale de mâna a doua, care se strică sau, în cazul acesta, se cojesc în câteva săptămâni.
Ținând cont de preferințele copilului, m-am pus pe treabă, am folosit ca modele poze cu personajele animate preferate (gasiți destule imagini pe net, în diverse ipostaze). După ceva muncă, am reușit să transform camera băiețelului meu într-o oază de culoare şi veselie. Acum prietenii lui animați îi zâmbesc zi şi noapte, iar copilul meu se simte la el în cameră ca într-o lume de basm!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Cum amenajezi camera copilului | Revista Practic idei

  2. Pingback: Camera bebelusului | Revista Practic idei

  3. Pingback: Ornamente de Craciun | Revista Practic idei

Leave A Reply