Pentru beciuri inundate

0

Iordana Vasile, Buzău
Dragi prieteni,
Dacă îți dorești să locuiești la casă pe pământ, sigur ți-o dorești pentru fericirea de a avea o grădină, de a deține un loc de parcare și un beci unde să adăpostești proviziile de căldura verii sau de gerul iernii.
Un beci trebuie să fie bine izolat, uscat, aerisit, fără umezeală sau mucegai. În urma ploilor abundente din ultimii ani, multe beciuri au fost inundate sau infiltrate cu apă. Ce este de făcut în asemenea situații? Imediat poți scoate apa cu o pompă puternică și furtun de evacuare. Sapi o groapă în zona cea mai de jos a beciului, pui în ea un tub larg pe care l-ai găurit pe toată suprafața. Apa se va strânge în groapă, unde trebuie pusă pompa care va extrage apa și o va deversa afară prin furtun.
Dacă ai apă permanent în beci este necesar un plutitor care va declanșa pornirea motorului. Dacă ai apă în beci doar ocazional, nu este neapărat nevoie de acest sistem. Este necesar să și uscăm beciul, putem monta un ventilator așezat în așa fel încât să împingă aerul afară printr-o deschidere (fereastră sau tubulatură de aluminiu cum este pentru hotă). Folosirea dezumidificatoarelor mărește eficacitatea cu condiția să închidem bine ușile și ferestrele, iar când li se umplu de apă rezervoarele de colectare, se vor schimba sau goli.
Intrarea în beciul casei noastre se face pe scările ce coboară din terasă. În loc de balustradă am așezat un mobilier de terasă cu spatele la scări și am economisit spațiu și bani. O soluție practică, doi în unu. Felicitări cu ocazia împlinirii a 15 ani Practic(i) și mulți cu succese înainte!
Foto: Iordana Vasile

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply