Pentru alei, am ales pavele de bună calitate

0

Elena Bâc, Arad
Dragă Practic Idei,
De mult timp ne necăjeam pentru că ni se umplea curtea de apă şi noroi de fiecare dată când ploua mai tare.
Făceam haz de necaz spunând că „avem piscină în curte”. Nu voiam însă o curte doar cu beton, vara ar fi fost mult prea cald şi în curte şi în casă din cauza betonului încins de soare. Am sperat să adunăm suficienți bani pentru a lua lucrurile în ordinea firească, adică începând de la acoperişul casei care trebuie refăcut. Însă bugetul nu permitea și la noi prioritatea era curtea.

pavaj
Foto: Elena Bac
În amenajarea curții am pornit de la lucrările pentru canalizare. Am ținut apoi cont de locul prin care sunt țevile de apă, ca, în cazul unei defecțiuni să fie mai uşor de remediat. Am optat pentru pavarea aleii de lângă casă, a spațiului dintre cele două terase şi a două alei înguste pentru a putea trece roțile de la maşină, în rest urmând să semănăm gazon. Am stabilit toate aceste detalii împreună cu echipa care avea să monteze pavelele, am calculat apoi tot împreună şi abia apoi am comandat materialele. Domnul de la depozit a fost foarte amabil şi a comandat câțiva metri în plus de rezervă, în caz că mai aveam nevoie pentru că, tot el ne-a explicat, pot să apară diferențe de nuanță între două loturi diferite dacă sunt produse în etape diferite. Având o comandă mai mare, ne-a făcut şi un discount.
Am ales pavele mai scumpe, dar prezintă avantajul de a nu se păta foarte uşor, nu sunt netede (nu sunt alunecoase). Până la sosirea comenzii, echipa a spart bordura ce împrejmuia parcul şi aleea de lângă casă, a cărat molozul şi o parte din pământ. A trebuit calculată o pantă pentru scurgerea apei, pus nisip şi tasat foarte bine locul pentru a evita o eventuală compactare ulterioară a pământului şi implicit denivelarea pavelelor. Am stabilit modelul de aşezare a pavelelor, s-au fixat bordurile în ciment şi apoi s-a început aşezarea efectivă a pavelelor. Dacă vă pavați curtea, vă sfătuiesc să căutați şi să discutați, să faceți calcule până când găsiți varianta care vi se potriveşte. Mult succes!
Foto: Elena Bâc

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply