Pentru afecțiunile osoase este bun decoctul de foi de dafin

0
Foto: arhiva Practic Idei
Natalia Neagu, loc. Stoenești, jud. Argeș
Dragii mei prieteni,
Vă scriu pentru a vă împărtăși câteva sfaturi și tratamente cu plante, despre care știu și din care pe unele le-am și aplicat, cu bune rezultate.
Rețetă pentru afecțiuni osoase (osteoporoză, spondiloză, poliartrită). Într-o oală se fierb la foc mic, timp de 5 minute, 5 g de foi de dafin în 300 ml apă. Se ia vasul de pe foc, se strecoară lichidul și se păstrează într-un termos, timp de 3-4 ore, apoi preparatul se bea cu înghițituri mici, timp de 12 ore, la fiecare oră.Atenție! Nu se bea tot lichidul dintr-o dată. Tratamentul se repetă timp de 3 zile la rând. În acest timp nu se consumă sub nici o formă mâncare gătită. Se beau doar 2-3 l de sucuri naturale din fructe, nu cumpărate, ci făcute în casă din fructe proaspete cu storcătorul. În cazurile grave, tratamentul se poate repeta la o săptămână, după care nu se mai poate relua decât după un an. Atenție! Nu se indică suferinzilor de hipertensiune arterială.
O cunoștință, de 58 de ani, a urmat acest tratament, fiind suspectă de osteoporoză. A trecut mai bine de un an și acum nu mai are probleme. Menționez că a fost în fază de „suspect“, deci a luat boala din pripă.
A doua rețetă se referă la stimularea sistemului imunitar. Cantitatea este calculată pentru 2 pahare mari, 200 ml apă, 2 lingurițe ceai de mușețel concentrat foarte tare, o lămâie, o portocală, 1 grepfruit, 4 lingurițe miere de albine. Se infuzează: apa, ceaiul de mușețel, timp de 10 minute și se lasă acoperit. Se taie fructele pe jumătate, se curăță de coajă în spirală, apoi se presează pentru suc. Se filtrează sucul și se încălzesc mierea și sucul împreună. Apoi se amestecă totul și se beau cele 2 pahare pe parcursul unei zile, dar nu pe ambele odată.
Această rețetă a aplicat-o fiica mea de 27 de ani, când avea probleme cu un herpes. I-a recomandat-o medicul de familie, care i-a spus că de aceea reapare herpesul, deoarece are sistemul imunitar slăbit. Menționez că după acest tratament, dar repetat 3 săptămâni, nu a mai avut probleme. Atenție! La acest tratament niciun ingredient nu se atinge de metal sau de vase cu smalțul sărit. Se folosește sticlă, inox pur sau plastic.
Pentru cei ce suferă de circulație sangvină proastă există soluții. Circulația sangvină se poate îmbunătăți cu remedii naturale. Bine e să consumi ardei iute, usturoi, muștar, hrean, măceșe roșii, sub formă de ceai, să iei vitamina E (câte 10 pastile  pe lună), lecitină, să consumi ceai de ghimbir și tătăneasă. Atenție! Poți folosi aceste remedii numai dacă nu ai probleme cu stomacul.
Aceasta este tot o recomandare a unui medic din stațiunea Covasna, făcută tatălui meu care are probleme cu circulția sangvină de foarte tânăr. Nu se vindecă definitiv, ci se ameliorează. Tatăl meu are acum aproape 80 de ani, dar este foarte iute. Se mișcă foarte mult, cel puțin 3 km pe zi trebuie să meargă pe jos, în aer liber, în parc, grădină, locuri neaglomerate. Așa i-a indicat medicul.
Alătur și o recomandare pentru eliminarea pietrelor de la rinichi. Se amestecă în părți egale miere de albine, vodcă sau palincă sau o țuică tare (de peste 27 grade), suc de ridiche neagră și suc de sfeclă roșie. Acest amestec se lasă la macerat timp de 3-4 zile. În acest timp se agită zilnic recipientul în care l-ai pus (e de preferat un borcan de sticlă sau o sticlă) închisă ermetic.
Pentru tratament este necesar 1 l din acest amestec. Se consumă o lingură de amestec (zilnic), diluat într-un pahar cu apă clocotită. Se bea încet, după ce se lasă puțin la răcit. Dacă mai este nevoie se reia tratamentul după o pauză de 2 săptămâni. Se leagă peste mijloc (deci și peste rinichi) cu un brâu dintr-un material foarte călduros (dar nu foarte strâns) și se beau zilnic ceaiuri, infuzii de coada-calului, mătase de porumb, coji de cireșe și vișine (amestecate sau separate), nu se face efort fizic și nici nu se stă în frig.
Să vă fie de leac!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply