Pelerină pentru serbările școlare

0

Maria Iosip, Galați
Dragă redacție,
Luna decembrie aduce cu ea multe sărbători și bineînțeles și vacanța. La sfârșit de semestru se fac serbări școlare și ne trebuie fel de fel de costumații.
Vin sărbătorile de iarnă și noi trebuie să ne bucurăm din plin de această perioadă. De aceea e bine să începem din timp pregătirile. Atât cele care țin de pregătirea costumelor adecvate pentru serbările școlare și petrecerile de sezon, cât și de curățenia casei. De curând o mămică grijulie m-a rugat să-i fac, din timp, băiatului ei, o pelerină pentru un rol într-o piesă de teatru. Iată cum am făcut-o.
Am cumpărat material negru, sintetic. Materialul poate fi și din mătase sau stofă. Pelerina are lungimea de 1,5 metri și lățimea de 1 metru. Deci va avea forma de dreptunghi. Desigur că măsurile diferă de la copil la copil. Am însăilat și am făcut tiv, tras la mașină, de jur împrejurul materialului. Pe lungime, la un capăt, am însăilat făcând mici cute, strângând materialul. Deasupra acestor cute am însăilat o bentiță (se poate și cu un șnur), având grijă să fie destul de lungă să poată fi înnodată în jurul gâtului, deasupra unei malete (neagră sau roșie depinde de rol). Pelerina se poate face și cu acul, de mână, având grijă să nu se vadă la exterior. Totul este să ai puțin timp liber, răbdare și dorință de a face ceva util, să iasă ceva frumos din mâinile tale!
Dacă nu încercăm să facem, niciodată nu vom reuși! Putem exersa cu o coală de hârtie sau o bucată de material care nu ne trebuie, dar nefiind tăieturi nu avem cum să dăm greș!
Foto: Maria Iosip

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply