Pechineza iubitoare

1

Camelia Ioana Călin, loc. Craiova, jud. Dolj
Pe Fetița am găsit-o într-o după-amiază rece și înnourată de miercuri 10 octombrie 2007 în scara blocului părințiilor mei din cartierul Gării, la parter. Eu plecam din vizita făcută părințiilor mei. Puiul de cățel era foarte mic și zgribulit de frig și ud, deoarece afară ploua mărunt. Când venisem nu era acolo, dar la plecare am văzut-o și mi s-a rupt inima, căci am înțeles imediat că fusese abandonată în ploaie și ea se adăpostise în scara blocului. E probabil ca cineva să o fi lăsat chiar acolo, adusă de afară. Era speriată și tremura. Am sunat la doi vecini să întreb a cui este, dar nu știau și nu o mai văzuseră ai înainte, au spus că probabil este aciuată acolo sau abandonată.
Am decis să o iau acasă la noi, la logodnicul meu, unde stau și acum (în alt cartier). Acasă am îmbăiat-o și i-am dat lapte. Seara logodnicul meu a venit de la serviciu și a fost foarte surprins de animăluț. El nu era obișnuit să aibă un animăluț, căci nu mai avusese și avea chiar o ușoară teamă de câini. În lipsa altei inspirații am decis să îi spunem Fetița și să devină un membru al familiei noastre. Acum este poate cel mai iubit membru al familiei și „stăpâna casei”.
Avem foarte multă grijă de ea și periodic îi dăm pastile de deparazitare (o dată la trei luni) și anual o vaccinăm și o îmbăiem săptămânal de două sau trei ori, după caz, când se murdărește. În plus, ne facem timp măcar o dată pe zi să o scoatem la o mică plimbare, cu lesă, dar mai stă puțin și fără, sub supravegherea noastră. De mâncat, mănâncă aproape orice, dar preferăm să îi dăm bobițe solide pentru câini, de mai multe feluri, biscuiței mici, și oase la pachet din magazine, plus nelipsitul plic de supă pentru căței. În plus mănâncă și fructe și dulciuri, dar nu facem abuz de ele.
Vă menționez că pui nu a avut, asta deoarece ne-a fost cam teamă de acest eveniment și am tot amânat-o, apoi au intervenit alte urgențe. Specificăm că probleme grave nu au fost, dar avem de gând ca în acest an să se împerecheze, deja i-am găsit partener, un cățel minunat ca și ea, și deja s-au cunoscut.
Fetița este cea mai scumpă și frumoasă și jucăușă cățelușă (noi așa o vedem). A devenit un membru cu drepturi depline al familiei. Este jucăușă și foarte atașată de amândoi, dar și de unii vecini și prieteni apropiați. Tot timpul s-ar juca cu tine și vrea mereu să îți capteze atenția, să o bagi în seamă, să o mângâi, să o scarpini și să o masezi pe spate. Se simte foarte bine când stă la tine în poală, când se odihnește cu gândul la ale ei sau adoarme. În plus, iubește să îi dai câte ceva din ceea ce mănânci tu, din palmă, și să te pupe, sau să o pupi, și să o ții în brațe. O altă mare bucurie a ei este nelipsita-i banană verde de plastic și chițăitoare. Înainte de asta a mai avut și alte jucărioare de plastic, mici animăluțe sau mingi, dar s-au rupt. Noaptea doarme cu noi în pat, la picioare (de preferință) dar și la spate, sau pe unde își găsește un loc.
Este foarte iubitoare și se bucură enorm când unul dintre noi sosește acasă, fiind tristă la despărțire, la fel cum pot să vă zic că e tristă și la plecarea câte unui prieten bun de care s-a atașat. De asemenea, este foarte posesivă și protectoare, apărându-și cu onoare teritoriul și stăpânii de oricine nu îi place ori o deranjează, dar de oamenii buni și de prieteni se atașează repede.
Fetița este foarte inteligentă, căci ne înțelege parte din cuvinte, ne înțelegem aș spune chiar din priviri, este foarte intuitivă și parcă reușește chiar să anticipeze ce vrei de la ea. Comunică cu noi prin anumite gesturi care îi sunt specifice și pe care i le-am descifrat.
Am vorbit mult cu ea de când era mică și când aude că vine tati, sau vine mami, ori Cami, ori de un prieten bun al nostru Cristi, ea este mereu prima la ușă, dorind parcă să ne întâmpine. Atunci când trebuie să sosească unul dintre noi, Fetița ne simte cu un palier sau două sosirea, iar uneori chiar știe că venim când suntem în fața blocului, în plus ne-a învățat orele de venire de la serviciu. Are auzul și mirosul foarte fin, iar nasul mereu rece (specific câinelui), simte orice miros de mâncare cât de fin sau alte mirosuri străine casei. Una dintre plăcerile ei este să miroasă câte ceva și să își facă rondul inspecției de dimineață, miroase pe hol și pe la ușă. În plus menționez că este foarte cuviincioasă și când îi vine câte o nevoie, solicită să meargă la baie, a fost învățată cu asta de mică. Totuși, noi o scoatem zilnic pe afară, măcar o dată pe zi. După câte v-am povestit despre ea, dragi prieteni, consider că această rasă este cel mai potrivit câine de apartament și unul din cei mai iubitori de stăpân și în plus nu necesită așa o mare îngrijire (este un pechinez pur, foarte frumos).
Doresc a vă mai spune despre Fetița noastră că ne iubește foarte ult, ăsplătindu-ne cu prisosință iubirea noastră. Un mic exemplu vă dau, s-a întâmplat în două rânduri să fim bolnavi mai rău și să zacem la pat câte o zi sau două (o dată am fost eu, o dată Cătălin), în acele zile Fetița a stat aproape tot timpul cu noi, dându-ne putere și sănătate și iubire de la ea. Abia dacă se ridica să bea apă, nici nu a mâncat, deși avea ce. Era tristă și stătea mereu cu noi, apoi mai încerca uneori să ne determine să ne ridicăm, să fim bine și să ne jucăm cu ea. În momentul când am fost mai bine, ea a fost foarte fericită. Este foarte generoasă cu noi și ne iartă mereu când poate îi mai greșim cu ceva, nedându-i tot ceea ce și-ar dori sau mai rămâne singură acasă.
Fetița este nedespărțită de noi și este cea mai de preț comoară pe care o avem, de care nu ne-am putea lipsi pentru nimic în lume.
Îi îndemnăm pe toți cititori revistei să iubească animalele, în special câinii, căci cel care are deja un câine știe deja foarte bine ce înseamnă asta și cât valorează. Vă trimitem și câteva poze ale ei, pentru a dovedi că este cea mai frumoasă și a vă putea bucura și voi, dragi prieteni. Sper ca cititorii revistei să se bucure de Fetița noastră. Vă dorim multă sănătate.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Setter irlandez | Revista Practic idei

Leave A Reply