Pe neprevăzute am plecat la munte și am petrecut de vis

1

jianu1Ana Jianu, loc. Florești, jud. Cluj
La sfârșitul lunii decembrie 2008 nu aveam niciun program de revelion. În data de 28 seara, ne-a sunat finul nostru și ne-a întrebat dacă avem chef să mergem la Rimetea în jud. Alba, deoarece el este chemat să cânte de revelion la casa de cultură pentru invitați. Nu am stat pe gânduri, am zis un “da” hotărât.
Deoarece cu toții am lucrat în 31 decembrie, am pornit numai după masă, pe la orele 16.00. Am ajuns cu greu, căci nu cunoșteam drumul și era întuneric. Rimetea se află la 24 km de Aiud, la 7 km de Buru și este așezată la poalele vârfului Piatra Secuiului (1171 m). Denumirea stâncii provine de la faptul că în secolul al XII-lea secuii au salvat satul de asediul tătarilor.
Am ajuns cu bine, oamenii ne-au primit de parcă ne cunoșteam din copilărie, ne-au cazat și la ora 21.00 a început distracția. A doua zi, după ce ne-am trezit, am ieșit la o plimbare și am urcat la Piatra Secuiului. A început să ningă, copiii s-au rostogolit de pe deal în jos, câinele fugea după ei. A fost o zi superbă. Noi am fost cu Daniel, de 7 ani, iar finii cu Nora de 5 ani și Artur de 9 ani.
Am un caniș pitic negru, o femelă pe care nu o las niciodată acasă, o cheamă Linda și o ducem peste tot cu noi. Este un membru al familiei, are 5 ani.
Deoarece localitatea Rimetea se află într-o zonă cu potențial în agroturism, există nenumărate posibilități de cazare la pensiuni mici, hoteluri și vile. Sunt locuri superbe de cazare de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, depinde de buzunarul fiecăruia.
Vă mulțumesc frumos pentru articolul publicat în nr. 11/2009 la pagina 84. Am fost solicitată pentru bulbi, am trimis în satul Țibucanii de Sus, jud. Neamț doamnei Aurica Zbăluț și mi-a promis că atunci când înfloresc îmi va trimite poze. Din loc. Mizil, jud. Prahova am primit butași de trandafiri cățărători și îi mulțumesc domnului Atanasie Stanciu. Redacției îi mulțumesc pentru premiul oferit și vă doresc toate cele bune!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cheile Sohodolului | Revista Practic idei

Leave A Reply