Pe bicicletele fetelor acum „se plimbă“ ghivecele de flori

0
Foto: Alina El-Mokdad
Alina El-Mokdad, Măgurele, jud. Ilfov
Stimată redacție,
Prezint în cele ce urmează o idee pentru cei care încă mai dețin bicicletele copiilor lor care s-au făcut mari și nu le mai folosesc.
Eu aveam în curte două astfel de biciclete pe care le tot puneam din stânga în dreapta prin magazie, când făceam ordine, până când mi-a venit ideea de a le transforma în jardiniere, deoarece fetele mele nu le mai foloseau.
Soțul meu m-a ajutat; cu un fierăstrău a tăiat cauciucul roților și, unde a fost posibil, a scos roata, a dat jos cauciucul, apoi a repus roata. După aceea, le-am vopsit cu vopsea verde (am greșit în acest sens, pentru că nu se mai disting în grădină de la frunzele verzi din jurul lor). Vă recomand să alegeți alte culori, de exemplu albastru, galben sau mov.
După ce s-a uscat bine vopseaua, am stabilit locul pentru ele; am pus una în fața casei și una în spatele casei lângă foișor. Oricine vine la noi în primul rând ne spune că bicicletele sunt cele mai frumoase „plante“ și că am avut o idee ingenioasă cu ele.
Am îngropat jumătate din roată, din față și spate și am bătut un fier în formă de U în pământ pe pedală pentru o mai bună susținere. Îngropând jumătate din roată, pedala ajunge la pământ. Apoi am început să pun ghivece pe acest cadru.
Am agățat pe ghidon 2 ghivece (cu agățătoare) rotunde cu mușcate; pe partea din spate am pus o jardinieră mai lungă cu alte flori.
Am scos șaua și în locul ei am prins alt ghiveci și pe partea din față am prins un ghiveci. Le-am legat strâns cu sârmă, dar curând le voi scoate, deoarece florile pe care le-am pus nu rezistă la ger. La primăvară voi planta flori care rezistă afară sau din cele anuale, ca să nu mai dau jos ghivecele. Sper să vă fie de folos ideea mea practică.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply