Pătrunjelul – medicament

1

Magdalena Cîrțînă, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Stimată redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistei, iar pentru rubrica „Remedii naturale” pot spune că pătrunjelul, cel puțin pentru mine rămâne un adevărat medicament, deoarece datorită acestuia m-am vindecat de mai multe boli , ca de exemplu hepatita cronică, acută, celulită, litiază renală.
Datorită sucului de pătrunjel m-am vindecat de hepatită cronică și acută astfel: cu o oră înainte de fiecare masă am băut 4-6 linguri suc de pătrunjel diluat în jumătate de pahar cu suc de morcovi. În hepatitele virale A, B, și C sucul de pătrunjel se administrează în cure de 28 de zile cu 10 zile pauză. Pentru litiază renală și biliară am folosit sucul de pătrunjel, iar rezultatul a fost foarte bun. Am băut de 3 ori pe zi cu 1-2 ore înainte de masă câte un sfert de pahar cu suc de pătrunjel diluat cu trei sferturi de pahar suc de morcovi. În acest timp am eliminat din alimentație maioneza, fasolea și grăsimile animale.
Împotriva celulitei se face o cură cu suc de pătrunjel de cel puțin 20 zile, timp în care se bea câte un pahar pe zi. Suplimentar se face un masaj energic în zonele afectate cu suc de pătrunjel proaspăt. Sucurile de legume se pregătesc cu storcătorul de fructe sau legume, fără a răzui cu cuțitul pentru că s-ar pierde multe vitamine. După aceea se pune în robot, iar sucul ce rezultă se consumă imediat sau se pune într-o sticlă cu dop și se lasă la răcoare. Se bea în maxim 30 de minute de la preparare.
Se mai pot obține sucuri de legume prin tocare, urmată de filtrarea manuală: se spală, se taie mărunt, după care se dau prin mașina de tocat carne. Pasta obținută se strecoară printr-un tifon pus în două, în așa fel încât sucul obținut să fie cel mai limpede. Sucul se pune deoparte, iar ce rămâne se folosește în scopuri culinare sau se aruncă. Administrarea se face la scurtă vreme după obținerea sucului, altfel oxidează și își pierde calitățile. Vă doresc multă sănătate tuturor!
Foto: arhiva PRactic

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Telina ajuta arterele | Revista Practic idei

Leave A Reply