Pat cu baldachin. Cateva sugestii

0

pat cu baldachin (5)Vrei un pat cu baldachin in dormitor? Iata cateva sugestii. Un pat cu baldachin este o ideea buna doar daca ai o camera suficient de spatioasa. Daca aceasta conditie este indeplinita, baldachinul o dea o imagine foarte personala si romantica dormitorului.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Un pat cu baldachin devine centrul de atractie al camerei, astfel ca intre acesta si celelalte piese de mobilier trebuie sa existe un echilibru pe masura. Poti alege solutii simple, stilizate sau pe cele clasice.

Poti prinde de tavan deasupra patului o retea de inele pe o galerie de care sa prinsi o bucata lunga de material vaporos. Poti sa te rezumi si la un singur inel rezistent, prin care sa treci o perdea spumoasa. Marginile materialului le aranjezi de o parte si de alta a patului. O sa au un pat cu baldachin romantic si delicat.

Tendintele actuale merg pe ideea ca baldachinul trebuie sa fie doar o sugestie si impun liniile simple pentru acesta, dar si materiale sine si transparente. In plus pentru un pat cu baldachin in tendinte acesta trebuie sa fie foarte generos ca spatiu.

Citeste si: Dormitor cu pat pe colt. Idei si sugestii de amenajare

pat cu baldachin (1)O alta solutie consta montarea unui cadru deasupra patului de care agati draperii. Solutia poate sa sugereze un stil modern sau unul clasic in functie de restul decorului si de materialele folosite. In locul cadrului din tavan poti merge pe solutia clasica prin momtarea a patru stalpi in cele patru colturi ale patului care sa sustina cadrul de deasupra patului.

Mai este baldachinul cu coroana, sub forma unui cerc montat pe tavan. Impactul vizual este foarte puternic deoarece materialul, neaparat transparent si usor, se revarsa intr-o bogata cascada deasupra patului.

Citeste si: Trucuri pentru dormitor cu stil personal

Pentru fiecare din aceste solutii poti sa folosesti lemn, fier forjat, otel. In ceea ce priveste textilele poti sa folosesti materiale luide si transparente sau materiale grele si pretioase. Este bine sa reduci la minimum numarul accesoriilor intr-un dormitor cu baldachin, iar restul incaperii sa ramana intr-o nota simpla pentru ca patul cu baldachin sa fie centrul de interes.

Citeste si: Dormitor mare, intr-o camera mica

Pentru un pat cu baldachin tablia patului trebuie sa respecte stilul patului, iar perdelele sa fie in nuanta covorului sau a peretilor.

Sursa: houzz.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply