Păstrez resturile de țesături și le transform în lucruri utile

0
canapea
Foto: Georgeta Trif
Georgeta Trif, loc. Șoimuș, jud. Hunedoara
Dragă redacție,
Primăvara sunt lucrări multe în grădină și este vremea curățeniei generale. Aceasta presupune și ordine în lucruri, sortarea lor și deseori aruncarea celor considerate de prisos. Pe timp de criză este bine să cântărești de două ori înainte de asta, căci sunt obiecte cărora le poți da o altă utilitate sau pe care le poți recondiționa.
De mulți ani obiș­nu­iesc să păstrez bucăți de materiale primite de la croitoreasă, în urma confecționării unor haine, bucăți pe care alte cliente le refuză, deși uneori prind bine chiar la vreo modificare sau mică reparație.
Mai am adunate gheme din fire de tricotat ce mi-au rămas de la bluze sau pulovere. Am obținut o vestă multicoloră din firele despre care vă spun și care se asortează la cămăși de diverse culori. Dintr-o draperie uzată la o margine am scos o bucată care era în perfectă stare, am împărțit-o în două dreptunghiuri de lățimea unui fotoliu, le-am tivit și vedeți cele două „huse“ în fotografie. Pe aceste fotolii am cusut două pernuțe ornament dintr-o bucată de mătase în carouri mari, material rămas de la altceva și păstrat de ani buni. Acum și-au găsit locul și se încadrează perfect.
Nu arunc niciodată nasturii de la cămășile, tricourile, capoatele uzate. Chiar și părțile mai bune le scot cu foarfeca, le împăturesc și astfel am la îndemână cârpe necesare la curățenie.
Am recuperat 3 picioare de la un scaun de sufragerie stricat. Sunt lustruite și strunjite deosebit, iar acum le voi transforma într-un suport-trepied pentru un trandafir japonez. Nici cutiile de carton de la încălțăminea cumpărată nu le arunc. Păstrez în ele diverse mărunțișuri într-o debara. Mi-au fost de folos și când am expediat colete prin poștă.
Cu fundițele de la buchetele de flori pe care le-am primit, decorez coronițele de Crăciun sau chiar alte buchete când am eu flori în grădină și le ofer. Mi-au fost de folos până și tăvițele de polistiren, în care achiziționez de la supermarket alimente. Le spăl bine, le usuc și când trebuie să duc undeva prăjituri, le așez pe tăviță, apoi ambalez totul în coală albă sau celofan.
Staniolul în care este comercializată ciocolata îl îndrept bine cu degetul. Toate colițele acestea le păstrez între filele unei cărți. Înainte de sărbătorile de iarnă fac din ele ornamente.
Nu arunc nici ambalajele cu motive florale în care primesc cadouri cei din familia mea. Tai fețele fără îndoituri și lipituri și le transform în pungulițe pentru cadouri. Baza și partea de sus le întăresc cu câte o fâșie de carton recuperat din alte ambalaje.
Într-o gospodărie sunt multe obiecte, unele aparent inutilizabile, dar câte o idee le face să renască și să capete un nou „rol“.
Vă doresc tuturor numai idei excelente, prosperitate și să vă bucurați de sănătate deplină.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply